18.7 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Xiaomi θέλει να κερδίσει την Apple στο πρώτο sapphire smartphone

    Apple-vs-Xiaomi

    Η Xiaomi δέχτηκε έντονη κριτική τον τελευταίο γεγονός πως αντιγράφει σε τεράστιο βαθμό την Apple. Η εταιρεία λοιπόν όπως όλα δείχνουν πήγε πίσω στο σχεδιαστήριο και σκέφτηκε ένα νέο πλάνο – να κάνει πράγματα που η Apple έχει σκεφτεί αλλά δεν έχει υλοποιήσει ακόμη.

    Σε αυτό το μήκος κύματος μια νέα αναφορά σήμερα τονίζει πως η Xiaomi θα ενσωματώσει μια οθόνη από ζαφείρι στο επερχόμενο 5.7 ιντσών Xiaomi 5 και θα το παρουσιάσει στο επερχόμενο  2015 Consumer Electronics Show.

    Η εταιρεία λέγετε πως πλησίασε την Κινεζική  Lens Technology και την Biel Crystal Manufactory για να ενισχύσει την παραγωγή επεξεργασμένου ζαφειριού για αυτό τον σκοπό.

    Η Apple προσπάθησε κάτι παρόμοιο για τα iPhone 6 και 6 Plus της αλλά τελικά η πρώτη αυτή απόπειρα απέτυχε με τον συνεργάτη της GT Advanced Technologies να δηλώνει πτώχευση και μην μπορώντας να ανταποκριθεί στην αυξημένη παραγωγή – ζήτηση ενός τέτοιου υλικού.

    Αν η σημερινή είδηση επαληθευτεί και η Xiaomi το καταφέρει θα πρέπει να αναλογιστούμε πως σε καμιά περίπτωση δεν έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες ποσότητες συσκευών και ζήτησης που έχει η Apple με τα iPhone.

    Επίσης δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα δώσει στην αγορά ένα smartphone με μια τέτοια οθόνη. Νωρίτερα φέτος η Kyocera έριξε στην αγορά τα πρώτα smartphones με οθόνες από ζαφείρι ενώ το ίδιο έχει ήδη γίνει και από τις  Vivo και Huawei Device.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles