17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η WhatsApp εφαρμογή απαιτεί κοινοποίηση δεδομένων στην Facebook — διαφορετικά δεν θα λειτουργεί

    Η Facebook εξαγόρασε την WhatsApp εφαρμογή τον Φεβρουάριο του 2014 με ένα ποσό που έφτασε τα $19 δις. Εκείνη την περίοδο η υπηρεσία της εφαρμογής είχε 500 εκατομμύρια χρήστες. Σήμερα έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια χρηστών.

    Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η Facebook προσπάθησε να χρησιμοποιήσει διαφορετικές μεθόδους ώστε να φέρει έσοδα από την WhatsApp εφαρμογή παρουσιάζοντας την δυνατότητα δημιουργίας εταιρικών λογαριασμών ακόμη κάνοντας την υπηρεσία και μια e-commerce πλατφόρμα. Η εφαρμογή όμως είχε παραμείνει στον πυρήνα της χωρίς αλλαγές με την Facebook να μην πειράζει σχεδόν τίποτα από τον αρχικό σχεδιασμό της.

    Αυτό όμως αλλάζει πλέον. H WhatsApp ανανέωση την πολιτική ιδιωτικότητας της και οι νέοι κανόνες απαιτούν από όλους τους χρήστες να μοιράζονται δεδoμένα με την Facebook καθώς και άλλες εταιρείες όπως η Facebook Payment, Onavo, και CrowdTangle. Τα δεδομένα των χρηστών που θα κοινοποιούνται στην Facebook και τις άλλες εταιρείες της είναι τα:

    • Profile name
    • Profile picture
    • IP address
    • Your phone number and contacts list
    • App logs
    • Status messages

    Αυτή η κίνηση είναι κάτι που ο συνιδρυτής της WhatsApp εφαρμογής Jan Koum είχε αναφέρει πως δεν θα κάνει ποτέ μετά την εξαγορά της υπηρεσίας από την Facebook.

    “Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα σας και είναι περασμένη στο DNA μας και έτσι χτίζουμε το WhatsApp γύρω από αυτό και ο στόχος είναι να γνωρίζουμε όσο τον δυνατόν λιγότερο για εσάς: Δεν μας δίνεται το όνομα σας και δεν ρωτάμε την διεύθυνση του email. Δεν γνωρίζουμε πότε γεννηθήκατε και δεν γνωρίζουμε που είναι το σπίτι της, που δουλεύετε κλπ. Δεν έχουμε κάποιο πλάνο να το αλλάξουμε αυτό.”

    Αν τώρα είστε ένας WhatsApp χρήστες και δεν συμφωνήσετε με τους νέους όρους της εφαρμογής τότε δεν θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε από τις 8 Φεβρουαρίου και έπειτα. Ο Koum μάλιστα που είχε πει τα παραπάνω πλέον δεν ανήκει στο δυναμικό της Facebook μιας και αποχώρησε 4 χρόνια μετά την εξαγορά της εταιρείας του εξαιτίας διαφωνιών πάνω σε αυτό ακριβώς το θέμα.

    Γιατί η WhatsApp κάνει αυτή την αλλαγή πολιτικής τώρα; Η απάντηση είναι εύκολη… Διαφημίσεις. Η Facebook έχει στόχο να μετατρέψει την WhatsApp εφαρμογή σε μια ecommerce υπηρεσία και κάνει ήδη trials στην Ινδία για αυτό τον σκοπό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.