20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η TSMC θα κατασκευάσει τα A15 chips για τα iPhone 13 και 4nm αρχιτεκτονικής chips για τα επερχόμενα Apple Silicon Macs

    Πηγές από την βιομηχανία ανέφεραν στο DigiTimes πως η Apple έχει δώσει την εντολή και φέτος στην TSMC για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του A15 επεξεργαστή που θα ξεκινήσει τον Μάιο – Νωρίτερα από το σύνηθες.

    Το chip αυτό αναμένεται πως θα χτυπάει στην καρδιά της νέας iPhone 13 σειράς που αν όλα πάνε καλά θα γίνει διαθέσιμη μέσα στον Σεπτέμβριο χωρίς κάποιες καθυστερήσεις. Ο Α15 επεξεργαστής θα χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη 5nm αρχιτεκτονική.

    Να θυμίσουμε πως ο A14 Bionic επεξεργαστή ήταν ο πρώτος παγκοσμίως που έγινε ευρέως διαθέσιμος και εμφανίστηκε στην iPhone 12 σειρά. Η TSMC από το 2018 με τον A12 και A12X επεξεργαστή και έπειτα συνεχίζει να φέρνει καινοτόμες και μικρότερες σε ότι αφορά το μέγεθος αρχιτεκτονικές κάθε χρόνο.

    Το δημοσίευμα του DigiTimes δεν αναφέρει αν η βελτιωμένη 5nm αρχιτεκτονική των φετινών επεξεργαστών θα εστιάζει στην καλύτερη αυτονομία ή στην ταχύτητα.

    Ένα νέο 4nm chip για τα επόμενης γενιάς Macs

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η Apple έκανε παραγγελία και για επεξεργαστές 4nm αρχιτεκτονικής για τα επερχόμενα Mac μοντέλα της.

    Η μαζική παραγωγή τους αναμένεται να ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2021 κάτι το οποίο σημαίνει πως οι αναβαθμίσεις αυτές στα Mac θα έρθουν μάλλον αρχές του 2022.

    Όπως γνωρίζετε η Apple έχει ξεκινήσει την μεταφορά ολόκληρης της Mac γραμμής της από τους Intel επεξεργαστές σε δικούς της σχεδιασμού επεξεργαστές και έχει αναφέρει πως θα χρειαστεί περί τα 2 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτή την κίνηση της. Η μεταφορά ξεκίνησε με την παρουσίαση του M1 επεξεργαστή που είδαμε πέρυσι στα 13 ιντσών MacBook Pro, MacBook Air και Mac mini.

    Ο επερχόμενος 4nm αρχιτεκτονικής Mac επεξεργαστής σίγουρα θα είναι πολύ πιο ισχυρός από τον ήδη εντυπωσιακό M1 επεξεργαστή της Apple. To chip αυτό αναμένεται να βρεθεί στους νέους iMac καθώς και στα high end MacBook Pro.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.