20.9 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Samsung πιο κοντά στην κατασκευή του Α9 επεξεργαστή της Apple

    iphone6-inline

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Recode η Apple απομακρύνετε από την TSMC και επιστρέφει στην Samsung για την κατασκευή του επόμενο chip για τις επερχόμενες iOS συσκευές.

    Η αναφορά κάνει λόγο πως η Apple ήλπιζε πως θα μπορούσε να βασιστεί περισσότερο στην TSMC για τον A9 και να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την εξάρτηση της για αυτό τον σκοπό από την Samsung. Η TSMC όμως αυτή την στιγμή δεν μπορεί να βελτιώσει περισσότερο την παραγωγική της διαδικασία και έτσι η Samsung φαίνεται να κερδίζει.

    Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η Samsung θα κατασκευάσει τα Α9 chips της Apple με μια αρχιτεκτονική 14nm, κάτι το οποίο σημαίνει πως το chip θα έχει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία του iPhone. Στην αντίπερα όχθη η TSMC δεν μπορεί αυτή την στιγμή να κατασκευάσει μικρότερα chips μιας και φτάνει στα 20nm που συναντούμε στα σημερινά iPhone 6 και 6 Plus.

    Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως αν και η Samsung κατασκευάζει τα chip αυτά ο σχεδιασμός του γίνεται από την ίδια την Apple. Η ειρωνεία δε είναι πως η Samsung δεν σχεδιάζει και κατασκευάζει δικά της chip για την Galaxy σειρά της πάρα τα παίρνει έτοιμα από την Qualcomm.

    Το Recode τέλος αναφέρει πως η Samsung έχει επενδύσει το απίστευτο ποσό των $21.4 δις για να μπορέσει να καταφέρει να ανταγωνιστεί την TSMC ενώ μάλλον θα επενδύσει ακόμη περισσότερα χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες της Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles