14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Samsung και η Google δεν μπορούν να συναγωνιστούν την μεταπωλητική αξία των iPhone 14 στον χώρο των μεταχειρισμένων

    Η σειρά iPhone 14 αποδίδει καλύτερα από τις συσκευές Samsung και Google όσον αφορά τη διατήρηση της αξίας τους αφού τις πουλήσουν οι πελάτες.

    Μια νέα αναφορά από τη SellCell εξετάζει τις πιο πρόσφατες συσκευές και από τις τρεις εταιρείες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη σειρά για τα iPhone 14, Samsung S23 και συσκευές Pixel 7 της Google. Η τρέχουσα σειρά iPhone συνέχισε να διατηρεί την καλύτερη αξία της, με τις συσκευές Pixel 7 να πωλούνται 48% λιγότερο από ένα iPhone 14 και το Galaxy S23 να έχει κατά μέσο όρο 40% χαμηλότερη τιμή μεταπώλησης.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, οι τιμές του iPhone αυξήθηκαν ξανά μετά από δύο μήνες, αλλά οι τιμές της Samsung και των Pixel συνέχισαν να μειώνονται. Για παράδειγμα, το iPhone 14 Pro Max 128GB έχασε 21,7% μετά από ένα μήνα, αλλά ανέκτησε το 8,1% της αξίας του τον δεύτερο μήνα με 13,6% μείωση της αρχικής τιμής πώλησης.

    Ωστόσο, η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η σειρά iPhone 14 σε κατάσταση “Σαν καινούργιο” αξίζει 5,7% λιγότερο από τη σειρά iPhone 13, κατά μέσο όρο, σε όλα τα μοντέλα, μετά από έξι μήνες. Η σειρά iPhone 14 υποτιμήθηκε κατά 31,5%, ενώ η σειρά iPhone 13 ήταν 25,8% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

    Η πιο αδύναμη απόδοση ήταν η σειρά Pixel 7 της Google. Τον πρώτο μήνα, η σειρά υπέστη μέση απώλεια 43,1% σε όλα τα μοντέλα και μετά από δύο μήνες, αυτή η απώλεια ήταν 45,9%.

    Το μεμονωμένο smartphone με τη χειρότερη απόδοση πηγαίνει στο ναυαρχίδα Galaxy S23 Ultra 1TB σε καλή κατάσταση. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, έχασε το 55,6% της αξίας του.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.