17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Samsung θέλει να αντιγράψει και το οικοσύστημα της Apple πλέον

    apple-samsung-nokia

    Σε αντίθεση με την Apple που το επιχειρηματικό μοντέλο της είναι πιο επιτυχημένο από ποτέ η Samsung και εν έτη 2015 στο mobile τμήμα της έχει πάρει μια μεγάλη κλήση προς τα κάτω. Το iPhone 6 και 6 Plus την χτύπησαν απίστευτα στις premium συσκευές και από την άλλη ήρθε η Xiaomi να την χτυπήσει στις φτηνότερες smartphone συσκευές καθώς και σε αγορές όπως στην Ινδία.

    H Sasmung λοιπόν προσπαθεί πανικόβλητη να κάνει κάτι για να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση και δοκιμάζει σχεδόν τα πάντα χωρίς πολλές φορές να σκέφτεται αν ότι κάνει θα την οδηγήσει στο να είναι ανταγωνιστική ξανά.

    Μια ιδέα λοιπόν που δούλεψε κατά το παρελθόν και πλέον η Samsung φαίνεται να γυρίζει σε αυτή είναι η αντιγραφή της Apple.

    Έτσι λοιπόν μετά το Samsung Galaxy S6 που σύμφωνα με τις διαρροές θα είναι πιστό αντίγραφο του iPhone 6 η εταιρεία το πάει ένα βήμα παραπέρα.

    Έτσι λοιπόν η εταιρεία θα αντιγράψει την ιδέα της Apple για την πιστοποίηση σε chips για συσκευές τρίτων. Όπως λοιπόν η Apple έχει το MFi πρόγραμμα που επιτρέπει μόνο επικυρωμένα από την εταιρεία αξεσουάρ να λειτουργούν με τα iPhone, iPad και iPod έτσι και η Samsung θα ξεκινήσει να κάνει το ίδιο με το Galaxy S6 χτίζοντας ένα οικοσύστημα με αξεσουάρ γύρω από την συσκευή όπως έκανε η Apple με το iPhone 6.

    Αυτή η ιδέα έχει φέρει πολλούς καρπούς στην Apple μιας και όχι μόνο τις αποφέρει έσοδα αλλά καταφέρνει να κλειδώσει τους χρήστες των συσκευών της στο οικοσύστημα της ενώ παράλληλα έχει έλεγχο για τα διάφορα αξεσουάρ.

    Βέβαια η Apple για την δημιουργία ενός τέτοιου οικοσυστήματος έχει δουλέψει πολλά χρόνια. Αν τα καταφέρει η Samsung να κάνει κάτι παρόμοιο είναι άλλη ιστορία. Τουλάχιστον ο Κορεατικός κολοσσός ελπίζει πως θα βγάλει κάποια χρήματα από την πιστοποίηση των chips για τα διάφορα αξεσουάρ έτσι ώστε να αντισταθμίσει τα συνεχιζόμενα μειωμένα κέρδη από τις συσκευές της.

    Καλή τύχη με αυτό Samsung!!!

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles