23.2 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Η Samsung ανταγωνίζεται τους επεξεργαστές της Apple αναπτύσσοντας προσαρμοσμένους επεξεργαστές υπολογιστών και φορητών υπολογιστών

    Η Samsung σχεδιάζει να ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές της Apple αναπτύσσοντας τους δικούς της προσαρμοσμένους επεξεργαστές για μελλοντικά smartphone και προσωπικούς υπολογιστές σε μια προσπάθεια να αναπτύξει πιο προηγμένα τσιπ.

    Σύμφωνα με το Business Korea, η Samsung έχει ήδη σχηματίσει μια εσωτερική ομάδα αφιερωμένη στην ανάπτυξη του πυρήνα της CPU και έχει προσλάβει τον Rahul Tuli, έναν πρώην προγραμματιστή της AMD, για να ηγηθεί του ομίλου.

    Η Samsung βασιζόταν παραδοσιακά στη βρετανική εταιρεία τσιπ Arm για τους προηγμένους επεξεργαστές Exynos, αλλά η ανάπτυξη των τσιπ στο εσωτερικό της θα της επέτρεπε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας σχεδιασμού και βελτιστοποίησης, παρόμοια με τη μετάβαση της Apple από την Intel.

    Ο πρώτος επεξεργαστής εφαρμογών (AP) λέγεται ότι θα ονομάζεται Galaxy Chip και θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος το 2025. Ωστόσο, αυτό το τσιπ πιθανότατα θα έχει CPU βασισμένη στην τεχνολογία Arm, καθώς η Samsung μόλις ξεκίνησε την ανάπτυξη του δικού της πυρήνα CPU.

    «Η Samsung Electronics θα είναι σε θέση να ενισχύσει το επίπεδο ολοκλήρωσης του Galaxy Chip της, εάν αναπτύξει με επιτυχία έναν πυρήνα CPU», ανέφερε το κορεατικό Pulse News επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο του κλάδου. «Θα είναι σε θέση να φορτώσει τη δική του CPU το 2027 εάν η ανάπτυξη πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung αναπτύσσει τη δική της CPU. Η εταιρεία χτίζει τη δική της ομάδα ανάπτυξης και επενδύει στην τεχνολογία από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 για να δημιουργήσει τις δικές της σχεδιαστικές δυνατότητες.

    Ωστόσο, η Samsung αναίρεσε το έργο επειδή οι πυρήνες CPU της θεωρήθηκαν κατώτεροι από εκείνους ανταγωνιστών όπως η Qualcomm όσον αφορά την απόδοση ισχύος, την παραγωγή θερμότητας και την απόδοση πολλαπλών πυρήνων. Το 2019, η εταιρεία διέλυσε επίσημα το έργο και απέλυσε περισσότερους από 300 προγραμματιστές στο Ερευνητικό Κέντρο Samsung Austin (SARC).

    Από το 2020, η Apple εργάζεται για να απομακρυνθεί από τα τσιπ της Intel, αντί να χρησιμοποιεί τα δικά της τσιπ πυριτίου Apple. Τα προσαρμοσμένα τσιπ της Apple βασίζονται σε βραχίονες και είναι παρόμοια με τα τσιπ της σειράς Α που χρησιμοποιούνται σε iPhone και iPad, και η Apple παρουσίασε τους πρώτους Mac πυριτίου της Apple τον Νοέμβριο του 2020.

    Τα τσιπ της Apple φέρνουν ένα εντελώς νέο επίπεδο απόδοσης με πιο ισχυρούς Mac που είναι επίσης πιο ενεργειακά αποδοτικοί. Με την Apple να σχεδιάζει τα δικά της τσιπ για συσκευές iOS και Mac, υπάρχει μια κοινή αρχιτεκτονική σε όλες τις σειρές προϊόντων της Apple, η οποία διευκολύνει επίσης τους προγραμματιστές να γράφουν και να βελτιστοποιούν το λογισμικό που εκτελείται σε όλα τα προϊόντα της Apple.

    Η Apple έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη μετάβασή της από την Intel στο πυρίτιο της Apple, με έναν υπολογιστή Intel Mac να περιμένει ακόμα να ενημερωθεί: το Mac Pro. Η Apple λέγεται ότι δοκιμάζει ένα νέο Mac Pro με πυρίτιο της Apple, με σκοπό να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.