17.4 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Η Meta σχεδιάζει να λάβει προμήθεια σχεδόν 50% για αγορές που πραγματοποιούνται μέσα στο «Metaverse» παρά τα παράπονα της για το 30% του App Store της Apple

    Η Meta, περισσότερο γνωστή ως Facebook, σχεδιάζει να λάβει προμήθεια σχεδόν 50% για αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται μέσα στο “metaverse”, αποκάλυψε η εταιρεία, μήνες μετά την καταγγελία της για το 30% που λαμβάνει η Apple για αγορές μέσω του App Store.

    Αυτή την εβδομάδα, η Meta ανακοίνωσε νέους τρόπους που επιτρέπει στους δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα και να κερδίζουν χρήματα από το “metaverse”. Ένας τρόπος που το επιτρέπει αυτό είναι μέσω της δυνατότητας των δημιουργών να πωλούν NFTs, ή tokens, μέσω της πλατφόρμας Horizon Worlds. Στην ανάρτηση, η Meta αρνήθηκε να διευκρινίσει το ποσό που θα λάμβανε η ίδια για αυτές τις αγορές, αλλά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο CNBC ότι θα ήταν προμήθεια 47,5%, συμπεριλαμβανομένου ενός τέλους υλικού 30% και μιας χρέωσης πλατφόρμας 17,5%:

    A Meta spokesperson confirmed to CNBC Wednesday that Meta will take an overall cut of up to 47.5% on each transaction. That includes a “hardware platform fee” of 30% for sales made through the Meta Quest Store, where it sells apps and games for its virtual reality headsets. On top of that, Horizon Worlds, will charge a 17.5% fee.

    Ο αντιπρόεδρος της Meta για το Horizons, Vivek Sharma, δήλωσε στο The Verge ότι η προμήθεια σχεδόν 50% είναι «ένα αρκετά ανταγωνιστικό ποσοστό στην αγορά», προσθέτοντας ότι «πιστεύουμε ότι οι άλλες πλατφόρμες μπορούν να έχουν το μερίδιό τους».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.