16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Meta βρίσκεται σε έναν «πολύ βαθύ, φιλοσοφικό ανταγωνισμό» με την Apple στο Metaverse, λέει ο Mark Zuckerberg

    Η Meta βρίσκεται σε έναν «πολύ βαθύ, φιλοσοφικό ανταγωνισμό» με την Apple για το μέλλον της τεχνολογίας και του metaverse, είπε ο διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου Mark Zuckerberg στους υπαλλήλους σε μια εσωτερική συνάντηση τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το The Verge.

    Δεν είναι μυστικό η Meta και η Apple είναι ανταγωνιστές εδώ και αρκετά χρόνια, με τον ανταγωνισμό να εντείνεται τα τελευταία χρόνια σχετικά με το απόρρητο και τις διαφορετικές προσεγγίσεις για την παρακολούθηση χρηστών. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να θερμανθεί καθώς και οι δύο εταιρείες ακολουθούν φαινομενικά διαφορετικές προσεγγίσεις στο “metaverse” και στο AR/VR. Ενώ η Meta έχει ξεκινήσει το ταξίδι της στο «μεταverse», αποκαλύπτοντας το όραμά της για το μέλλον του Διαδικτύου και κυκλοφορώντας τα συνοδευτικά VR headset, η Apple δεν έχει κάνει ακόμη μεγάλη είσοδο στον χώρο AR/VR.

    Ωστόσο, όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν, καθώς η Apple πλησιάζει στην κυκλοφορία του πρώτου headset AR/VR για τις αρχές του επόμενου έτους. Απαντώντας σε ερώτηση ενός υπαλλήλου σχετικά με το πώς η κυκλοφορία ενός headset AR/VR από την Apple θα μπορούσε να επηρεάσει το σχέδιο της Meta, ο Zuckerberg απάντησε λέγοντας ότι είναι «πολύ σαφές ότι η Apple θα είναι ανταγωνιστής για εμάς». Ο Zuckerberg συνέχισε, λέγοντας ότι ο ανταγωνισμός θα ξεπεράσει την απλή προσφορά του καλύτερου υλικού AR/VR και θα παίξει επίσης «φιλοσοφικά».

    Νομίζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι η Apple θα είναι ανταγωνιστής για εμάς, όχι μόνο ως προϊόν αλλά και φιλοσοφικά. Το προσεγγίζουμε αυτό με ανοιχτό τρόπο και προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα πιο ανοιχτό οικοσύστημα. Προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα διαλειτουργικά με το Android. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε το metaverse με τρόπο που να μπορείτε να μεταφέρετε τα εικονικά σας αγαθά από τον έναν κόσμο στον άλλο. Δημιουργήσαμε την Ομάδα Ανοικτών Προτύπων Metaverse με πολλούς άλλους ανθρώπους που μόλις αναφέρατε και η Apple δεν έγινε μέλος.

    Ο Zuckerberg παραδέχεται, ωστόσο, ότι δεν είναι σαφές εάν ένα «κλειστό οικοσύστημα», το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει η Apple, ή ένα ανοιχτό οικοσύστημα από την Meta, θα ταίριαζε καλύτερα για το Metaverse.

    Ένα από τα πράγματα που νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον είναι ότι δεν είναι πραγματικά ξεκάθαρο εκ των προτέρων εάν ένα ανοιχτό ή κλειστό οικοσύστημα θα είναι καλύτερο. Αν κοιτάξετε πίσω στους υπολογιστές, τα Windows ήταν σαφώς αυτά που είχαν πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και έγιναν η προεπιλογή και ο κανόνας που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι. Και ο Mac τα πήγε καλά, αλλά νομίζω ότι ο υπολογιστής και τα Windows ήταν, νομίζω, το κορυφαίο οικοσύστημα σε αυτό το περιβάλλον.

    Στο κινητό, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο το αντίθετο. Υπάρχουν περισσότερες συσκευές Android από τις συσκευές iOS, αλλά νομίζω ότι σε ανεπτυγμένες χώρες και μέρη όπως οι ΗΠΑ ή η Δυτική Ευρώπη, [και] πολλοί από τους δημιουργούς κουλτούρας και τους προγραμματιστές, νομίζω ότι κλείνουν περισσότερο προς το iPhone και το iOS. Θα έλεγα λοιπόν στα κινητά, η Apple έχει κατακτήσει πραγματικά μια πολύ καλή θέση για τον εαυτό της, και γι’ αυτό είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο ή ίσως μια από τις δύο πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

    Οπότε ναι, η Apple θα είναι ανταγωνιστής. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά σαφές, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ βαθύς ανταγωνιστής. Δεν είναι μόνο [ότι] έχουν μια συσκευή που έχει περισσότερες δυνατότητες από εμάς. Είναι ένας πολύ βαθύς, φιλοσοφικός ανταγωνισμός σχετικά με την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να πάει το Διαδίκτυο. Και είμαι περήφανος για τις επενδύσεις που κάνουμε για να βοηθήσουμε να προωθήσουμε το ανοιχτό metaverse σε αυτό και ελπίζω να κάνουμε την επόμενη έκδοση της πληροφορικής λίγο πιο ανοιχτή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.