19.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η LIFX ζει, καθώς ολοκληρώθηκε η εξαγορά της και έχουμε υπόσχεση για νέα προϊόντα

    Υπάρχουν καλά νέα εάν διαθέτετε προϊόντα έξυπνου σπιτιού LIFX. Αν και η εταιρεία κατέρρευσε τον Απρίλιο, μια εξαγορά σημαίνει ότι η LIFX ζει.

    Ο παγκόσμιος γίγαντας φωτισμού Feit Electric αγόρασε τη μάρκα και λέει ότι θα υποστηρίξει υπάρχοντα προϊόντα, θα παρουσιάσει νέα και θα βελτιώσει την εφαρμογή…

    Η LIFX ήταν ένας πρώιμος παίκτης στον χώρο του έξυπνου σπιτιού, ανταγωνιζόμενος τη Zigbee – το πρότυπο στο οποίο βασίζονται τα προϊόντα Philips Hue. Όπως και με το Hue, το LIFX ήταν συμβατό με το HomeKit.

    Το LIFX ήταν τεχνολογικά ανώτερο, λειτουργούσε μέσω Wi-Fi και χωρίς καμία απαίτηση για γέφυρα – αλλά το Hue αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής επιλογή, οδηγώντας στην προφανή κατάρρευση του LIFX.

    Η Feit Electric είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φωτισμού στον κόσμο, με ιστορία 40 ετών – και τώρα έχει αγοράσει ότι έχει απομείνει της LIFX. Η Feit προσφέρει επίσης έξυπνα οικιακά προϊόντα με δική της επωνυμία, αλλά λέει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει και τις δύο σειρές προϊόντων.

    Η The Verge αναφέρει ότι η υπάρχουσα ομάδα υποστήριξης LIFX θα συνεχίσει τους ρόλους της.

    Η LIFX θα υποστηρίζει επίσης το πρότυπο Matter για μελλοντικά προϊόντα.

    Όπως σημειώνει η έκθεση, η τεράστια επέκταση στον συμβατό με HomeKit φωτισμό κατέστησε πιο δύσκολο για την LIFX να ανταγωνιστεί, δεδομένου ότι λειτουργούσε στην ίδια κατηγορία premium με την πολύ πιο γνωστή σειρά Hue. Όμως, με την υποστήριξη της Feit, η LIFX θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει στην Hue εκ νέου έναν σοβαρό ανταγωνισμό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.