11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η LG σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την αγορά των smartphones και σταματάει την παραγωγή LCD οθονών για το iPhone

    Η LG σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την αγορά των smartphone ολοκληρωτικά ειδικά μιας και εκεί σημειώνει ελλείματα ύψους $4.5 δις τα τελευταία 5 συνεχόμενα χρόνια.

    Ο LG CEO Kwon Bong-Seok ανέφερε στο προσωπικό της εταιρείας πως επαναπροσδιορίζει την παρουσία της LG στην βιομηχανία των smartphones.

    “Μιας και ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά των mobile συσκευών γίνεται ακόμη πιο έντονος είναι καιρός να πάρουμε κάποιες αποφάσεις μακριά από το συναίσθημα και τις καλύτερες δυνατές για την εταιρεία. Η εταιρεία αυτή την στιγμή υπολογίζει όλα τα πιθανά σενάρια μέσα σε αυτά η πώληση, απόσυρση ή και σμίκρυνση της παρουσίας μας στην αγορά των mobile συσκευών”

    Τόνισε πως ότι απόφαση και αν παρθεί η εταιρεία θα διατηρήσει τους εργαζόμενους που υπάρχουν στα smartphone τμήματα της και θα τους αναθέσει άλλους ρόλους αλλού.

    Η LG τα τελευταία χρόνια είδε το μερίδιο της στην αγορά των smartphone να πέφτει δραματικά μιας και πλέον κατέχει μόλις το 2% αυτής.

    Την ίδια στιγμή η LG φαίνεται να σταματάει και την παραγωγή LCD οθονών για το iPhone. Η LG Display είχε προσπαθήσει να δώσει LCDs οθόνες για το 2ης γενιάς iPhone SE αλλά απέτυχε απέναντι στα υψηλά στάνταρ που βάζει η Apple σε όλους τους προμηθευτές της και έτσι η Japan Display και η Sharp κέρδισαν την θέση του προμηθευτή για αυτές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.