18.2 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Η Intel φέρεται να σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις εν μέσω επιβράδυνσης της αγοράς υπολογιστών

    Η Intel σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά χιλιάδες σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος ενόψει της επιβράδυνσης της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών, σύμφωνα με νέα έκθεση του Bloomberg.

    Οι ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας θα μπορούσαν να δουν περικοπές που επηρεάζουν περίπου το 20% του προσωπικού, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

    Η “σημαντική μείωση του αριθμού εργαζομένων” δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα, αλλά αναμένεται να ανακοινωθεί ήδη αυτόν τον μήνα, περίπου την ώρα της έκθεσης κερδών τρίτου τριμήνου της Intel στις 27 Οκτωβρίου. Το τελευταίο μεγάλο κύμα απολύσεων στην Intel ήταν το 2016, όταν περίπου 12.000 άτομα απολύθηκαν. Με βάση την τελευταία καταμέτρηση τον Ιούλιο, η Intel έχει επί του παρόντος περίπου 113.700 άτομα προσωπικό.

    Οι εταιρείες όπως η Lenovo, η HP και η Dell έχουν επηρεαστεί από μια σημαντική πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών λόγω του παγκόσμιου πληθωρισμού και της γεωπολιτικής αστάθειας, και η απότομη πτώση της ζήτησης για επεξεργαστές υπολογιστών έχει επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα της Intel.

    Ωστόσο, οι μετοχές της Intel έχουν πληγεί περισσότερο από άλλους κατασκευαστές chip καθώς αγωνίζεται να κερδίσει ξανά μερίδιο αγοράς που χάθηκε από ανταγωνιστές όπως η AMD. Νωρίτερα φέτος, η Intel είπε ότι οι πωλήσεις του 2022 θα ήταν περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερες από ό,τι περίμενε και οι αναλυτές λέγεται τώρα ότι προβλέπουν μείωση εσόδων το τρίτο τρίμηνο κατά περίπου 15%. Τα περιθώρια κέρδους της Intel είναι επίσης σε πτώση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.