18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Intel τονίζει εκ νέου την υποστήριξη της στην μετάβαση της Apple σε ARM επεξεργαστές

    Η Apple την Δευτέρα επιβεβαίωσε το εδώ και καιρό φημολογούμενο πλάνο της μετάβασης της από τους Intel επεξεργαστές στα Macs σε δικού της σχεδιασμού ARM επεξεργαστές που θα φέρουν μοναδικές επιδόσεις και χαρακτηριστικά όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

    Σε δήλωση στο AppleInsider, η Intel υποσχέθηκε από πλευράς της πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Mac κατά την μετάβαση αυτή τονίζοντας βέβαια πως οι δικοί της επεξεργαστές παραμένουν οι καλύτερη επιλογή για τους προγραμματιστές.

    “Η Apple είναι ένας πελάτης μας σε πολλούς τομείς της εταιρείας μας και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε. Η Intel παραμένει εστιασμένη στην προσφορά της καλύτερης δυνατής εμπειρίας με μια σειρά τεχνολογιών. Πιστεύουμε πως με βάση την επερχόμενη Tiger Lake mobile πλατφόρμα θα προσφέρουμε στους καταναλωτές παγκοσμίως την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε τομείς που έχουν την μεγαλύτερη αξία για αυτούς ενώ παράλληλα θα έχουμε την μεγαλύτερη ανοιχτή πλατφόρμα για τους προγραμματιστές για το σήμερα αλλά και το μέλλον.”

    Η Apple που εδώ και χρόνια σχεδιάζει κορυφαίους επεξεργαστές σειράς Α για τα iPhones και iPads θέλει και τα Macs να επωφεληθούν από αυτό προσφέροντας σε αυτά υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η Apple αναφέρει πως οι πλειοψηφία των Mac εφαρμογών μπορούν γρήγορα να αναβαθμιστούν και να γίνουν univeral, δηλαδή συμβατές τόσο σε Intel Mac μηχανήματα όσο και σε ARM Mac μηχανήματα.

    Η Apple ανέφερε πως αναμένει το πρώτο Mac με έναν ARM επεξεργαστή δικού της σχεδιασμού να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2020 και προβλέπει πως η πλήρη μετάβαση σε αυτούς τους επεξεργαστές θα γίνει μέσα σε μόλις 2 χρόνια.

    Ο Tim Cook βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει:

    “Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε νέες κυκλοφορίες του macOS για Mac με Intel επεξεργαστές για πολλά χρόνια ακόμη.”

    Οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν αίτηση για μια ειδική έκδοση ενός Mac Mini με έναν A12Z επεξεργαστή έτσι ώστε να ξεκινήσουν να προετοιμάζουν τις εφαρμογές τους. Αυτό το Mac Mini θα τρέχει την beta έκδοση του macOS Big Sur και την τελευταία έκδοση του Xcode.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.