23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά, προγραμματίζεται νέο εργοστάσιο στην Ινδία

    Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

    Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ινδία για την παραγωγή των ακουστικών, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του βασικού προμηθευτή της, της Apple, να διαφοροποιήσει την παραγωγή μακριά από την Κίνα.

    Σύμφωνα με πηγές της έκθεσης, η Foxconn θα επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης AirPods στη νότια ινδική πολιτεία Telangana.

    Η κατασκευή της εγκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και να ξεκινήσει η παραγωγή μέχρι το τέλος του 2024 το νωρίτερο.

    Οι αξιωματούχοι της Foxconn λέγεται ότι συζητούσαν εσωτερικά για μήνες για το αν θα συναρμολογήσουν AirPods, λόγω των σχετικά χαμηλών περιθωρίων κέρδους, αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συμφωνία για να «ενισχύουν τη δέσμευση» με την Apple.

    Η απόφαση να εγκατασταθεί η παραγωγή στην Ινδία ζητήθηκε από την Apple, σύμφωνα με μια από τις πηγές της έκθεσης. Εκτός από τις εγκαταστάσεις της Telangana, η Foxconn φέρεται να σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις της στην Ινδία με σκοπό την κατασκευή smartphones, ηλεκτρικών οχημάτων και ημιαγωγών.

    Δεν είναι σαφές ποια μοντέλα AirPods περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Foxconn, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιλαμβάνουν υποδοχή USB-C αντί για υποδοχή Lightning, καθώς η Apple φημολογείται ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει μοντέλα iPhone 15 με USB-C θύρα αντί για θύρα Lightning το 2023.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.