21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η EU νομοθεσία που θα αναγκάσει την Apple να επιτρέψει το side-loading μεταξύ άλλων έρχεται

    Η νέα νομοθεσία της ΕΕ ενδέχεται να αναγκάσει την Apple να επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές εκτός του App Store της. Επιπλέον, η Apple θα πρέπει να επιτρέψει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το App Store χωρίς να χρησιμοποιούν τα συστήματα πληρωμών της Apple. Όπως αναφέρεται σε άρθρο του The Verge, αυτό αποτελεί μέρος του νόμου για τις ψηφιακές αγορές. Το DMA όπως ονομάζεται είναι πολύ κοντά στην ψήφιση του και την άμεση εφαρμογή του.

    Ενώ το DMA δεν έχει ακόμη ψηφιστεί ως νόμος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φαίνεται πιθανό να συμβεί. Εάν εγκριθεί, ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ αργότερα φέτος. Κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει την επιλογή του πώς ακριβώς θα ερμηνεύσει αυτή τη διάταξη στο εθνικό του δίκαιο.

    «Πιστεύουμε ότι ο κάτοχος ενός smartphone πρέπει να έχει την ελευθερία να επιλέξει πώς να το χρησιμοποιήσει. Αυτή η ελευθερία περιλαμβάνει τη δυνατότητα επιλογής εναλλακτικών πηγών εφαρμογών στο smartphone σας. Με το DMA, ένας κάτοχος smartphone θα εξακολουθεί να μπορεί να απολαμβάνει ασφαλείς υπηρεσίες του προεπιλεγμένου καταστήματος εφαρμογών στα [smartphones] του. Επιπλέον, εάν το επιλέξει ένας χρήστης, το DMA θα επέτρεπε σε έναν κάτοχο smartphone να επιλέξει και άλλα ασφαλή καταστήματα εφαρμογών».

    Η Apple έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την “πλευρική φόρτωση” εφαρμογών στο παρελθόν, δηλώνοντας ότι θα αυξήσει τους κινδύνους για την ασφάλεια στο iOS αν τελικά επιτραπεί κάτι τέτοιο. Με το πλήθος των προσωπικών πληροφοριών που διατηρούν οι άνθρωποι στα iPhone τους, αυτό αποτελεί έναν αξιοσημείωτο κίνδυνο ασφάλειας. Οι χρήστες Mac μπορούν ήδη να κατεβάζουν εφαρμογές τρίτων, αλλά η Apple προσπαθεί να τις καταστήσει μη προσβάσιμες στο iOS.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.