19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Epic Games χάνει ξανά στη μάχη με την Apple για τους κανόνες του App Store

    Η Epic Games και η Apple τσακώνονται για τους κανόνες του App Store της Apple από το 2020, όταν η Epic Games επέλεξε να παραβιάσει κατάφωρα τις οδηγίες που εμποδίζουν τις εφαρμογές να αποφεύγουν το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής. Η Epic Games το έκανε με στόχο να ξεκινήσει μια μακρά δικαστική μάχη, αλλά δεν πήγε υπέρ της Epic.

    Το 2021, ο δικαστής που επέβλεπε την υπόθεση τάχθηκε με την Apple, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Apple δεν παραβίαζε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και δεν ήταν μονοπώλιο. Η Epic Games άσκησε σχεδόν αμέσως έφεση κατά της απόφασης και υποστήριξε ότι το αρχικό δικαστήριο «κατέληξε σε λάθος απάντηση» και «έκανε πολλαπλά νομικά λάθη». Δυστυχώς για την Epic Games, το εφετείο τάχθηκε σήμερα στο πλευρό της Apple, επικυρώνοντας την αρχική απόφαση.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το Ninth Circuit of Appeal Court απέρριψε τους ισχυρισμούς της Epic ότι οι κανόνες του App Store παραβιάζουν την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, καθώς δεν επιτρέπουν αγορές εφαρμογών τρίτων. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό μια νίκη για την Apple, αλλά το δικαστήριο επικύρωσε επίσης την απόφαση του αρχικού δικαστηρίου σχετικά με τους κανόνες κατά της διεύθυνσης της Apple.

    Η Apple έλαβε εντολή να εφαρμόσει αλλαγές στο App Store που θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν κουμπιά metadata, συνδέσμους και άλλες παροτρύνσεις για δράση για να κατευθύνουν τους πελάτες σε μηχανισμούς αγοράς εκτός του App Store, ανοίγοντας το δρόμο για τους προγραμματιστές να εφαρμόσουν εναλλακτικές επιλογές πληρωμής.

    «Υπάρχει μια ζωηρή και σημαντική συζήτηση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομία και τη δημοκρατία μας οι διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών με ισχύ στην αγορά», δήλωσε το εφετείο. “Η δουλειά μας ως ομοσπονδιακό εφετείο, ωστόσο, δεν είναι να επιλύσουμε αυτή τη συζήτηση — ούτε θα μπορούσαμε καν να προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Αντίθετα, σε αυτήν την απόφαση, εφαρμόσαμε πιστά το υπάρχον προηγούμενο στα γεγονότα.”

    Η Apple μπόρεσε να αναβάλει τις ενημερώσεις του App Store μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης έφεσης, καθώς η Apple είχε ασκήσει έφεση για το τμήμα της απόφασης που δεν ήταν υπέρ της. Η Apple πιθανώς θα χρειαστεί να κάνει αλλαγές στο App Store κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον για να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου.

    Σύμφωνα με την Apple, οι προτεινόμενες αλλαγές στο App Store θα μπορούσαν «να διαταράξουν την προσεκτική ισορροπία μεταξύ προγραμματιστών και πελατών που παρέχεται από το App Store», με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτη βλάβη στην Apple και στους καταναλωτές. Η Apple είπε επίσης ότι χρειαζόταν χρόνο για να καταλάβει τα «σύνθετα και ταχέως εξελισσόμενα νομικά, τεχνολογικά και οικονομικά ζητήματα» που θα προκαλούσε η ενημέρωση.

    Σε μια δήλωση η Apple επίσημα είπε ότι η απόφαση επιβεβαιώνει την «ηχηρή νίκη» της εναντίον της Epic Games.

    Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει την ηχηρή νίκη της Apple σε αυτή την υπόθεση, με τις εννέα από τις δέκα αξιώσεις να έχουν κριθεί υπέρ της Apple. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple συμμορφώνεται με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Το App Store συνεχίζει να προωθεί τον ανταγωνισμό, να προωθεί την καινοτομία και να επεκτείνει τις ευκαιρίες, και είμαστε περήφανοι για τη βαθιά συνεισφορά του τόσο στους χρήστες όσο και στους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Διαφωνούμε με σεβασμό με την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη μία αξίωση που απομένει βάσει της πολιτειακής νομοθεσίας και εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω ελέγχου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.