13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να περιορίσει τη θύρα USB-C του iPhone 15 με τον ίδιο τρόπο όπως το Lightning

    Η θύρα USB-C των iPhone 15 και ‌iPhone 15‌ Pro και τα συνοδευτικά καλώδια φόρτισης θα διαθέτουν ένα τσιπ ελέγχου ταυτότητας τύπου Lightning, περιορίζοντας πιθανώς τη λειτουργικότητά τους με αξεσουάρ που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple, σύμφωνα με μια φήμη που κοινοποιείται στο Weibo.

    Η φήμη δηλώνει ότι η Apple έχει αναπτύξει τη δική της παραλλαγή USB-C για τη φετινή σειρά iPhone 15 και προέρχεται από έναν χρήστη που ισχυρίζεται ότι είναι ειδικός σε ολοκληρωμένα κυκλώματα με 25 χρόνια εμπειρίας σε επεξεργαστές Pentium της Intel.

    Οι διεπαφές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC) είναι τσιπ ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ συσκευών. Από την εισαγωγή τους το 2012, οι θύρες και οι υποδοχές Lightning με πιστοποίηση πρώτου κατασκευαστή και MFi περιέχουν ένα μικρό IC που επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των εξαρτημάτων που εμπλέκονται στη σύνδεση. Τα καλώδια φόρτισης τρίτων κατασκευαστών που δεν είναι πιστοποιημένα από MFi, για παράδειγμα, δεν διαθέτουν αυτό το τσιπ, κάτι που συχνά οδηγεί σε προειδοποιήσεις “Αυτό το αξεσουάρ δεν υποστηρίζεται” σε συνδεδεμένες συσκευές Apple.

    Το τσιπ ελέγχου ταυτότητας επιτρέπει στην Apple να ενθαρρύνει τους πελάτες να αγοράζουν γνήσια περιφερειακά iPhone και να λαμβάνουν προμήθεια για αξεσουάρ με πιστοποίηση MFi, αλλά επιτρέπει επίσης στην Apple να αντιμετωπίζει πλαστά και δυνητικά επικίνδυνα αξεσουάρ.

    Η τελευταία φήμη φαίνεται να υποδηλώνει ότι η Apple έχει αναπτύξει ένα παρόμοιο προσαρμοσμένο IC για τις θύρες USB-C στα iPhone 15‌ και ‌iPhone 15 Pro, και πιθανώς τα καλώδια φόρτισής του. Εκτός από τη σειρά iPhone 15‌, το νέο IC προφανώς προορίζεται για νέα περιφερειακά με πιστοποίηση MFi.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεπαφή USB-C που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από την Apple στα iPad, iPad mini, iPad Air και iPad Pro 10ης γενιάς, δεν περιέχει τσιπ IC για έλεγχο ταυτότητας, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν η πρώτη για θύρες αυτού του είδους που προσφέρει η εταιρεία.

    Δεν είναι σαφές εάν αυτή η προσθήκη θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργικότητα των νέων συσκευών, αλλά είναι πιθανό η Apple να περιορίσει λειτουργίες όπως η γρήγορη φόρτιση και η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε καλώδια πιστοποίησης Apple και MFi.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η θύρα USB-C στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα παραμείνει περιορισμένη στις ταχύτητες USB 2.0 – όπως και το Lightning. Μόνο τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα έχουν προφανώς μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης. Ως αποτέλεσμα, η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ Lightning και USB-C στα τυπικά μοντέλα iPhone 15 θα μπορούσε απλώς να είναι το φυσικό σχήμα της υποδοχής.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.