17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple σκέφτηκε ένα 15-ιντσών MacBook Air | Αυτό και πολλά περισσότερα σε νέα εσωτερικά email της Apple που δημοσιοποιήθηκαν

    Η δίκη της Epic με την Apple έχει και επίσημα λήξη, εν αναμονή πλέον της απόφασης, φέρνοντας στην επιφάνεια κείμενα που περιλάμβαναν ευαίσθητες πληροφορίες και για τις 2 εταιρείες. Σε ένα από τα email του Steve Jobs πίσω το 2007 επιβεβαιώνεται ότι η Apple δούλευε πάνω σε ένα 15 ιντσών MacBook Air (το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ) αλλά έχουμε και άλλες συζητήσεις σχετικά με το App Store.

    15-ιντσών MacBook Air

    Το πρώτο MacBook Air παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2008 και θεωρήθηκε μια επανάσταση στον χώρο της laptop βιομηχανίας μιας και ήταν απίστευτα λεπτό. Email του Steve Jobs αποκαλύπτει πως η εταιρεία δούλευε και σε ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

    App Store συζητήσεις

    Το βασικό θέμα στην δίκη της Epic με την Apple ήταν το App Store μιας και η Apple κατηγορήθηκε για μονοπωλιακές πρακτικές και μεθόδους.

    Κατά την διάρκεια της δίκης εμφανίστηκαν πολλά emails από υψηλόβαθμα στελέχη της Apple που είχαν διαφωνίες σχετικά με το App Store αλλά φαίνεται πως υπάρχουν και περισσότερο. Σε email τον Αύγουστο του 2007, μήνες μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone, o Steve Jobs κάνει ξεκάθαρο πως δεν υπήρχε ακόμη μια ξεκάθαρη απόφαση για την δημιουργία του App Store.

    O Steve ήθελε να γίνει μια συζήτηση πάνω στην ιδέα του ανοίγματος του iPhone λογισμικού σε προγραμματιστές αναφέροντας και την EA Games ως έναν πιθανό πρώτο συνεργάτη για αυτό τον σκοπό.

    Επίσης σε άλλο email από τον Μάρτιο του 2015 φαίνεται πως στελέχη του App Store θέλαν να ενσωματώσουν κάποια εργαλεία που χρησιμοποιούσε η Google για να κάνει review εφαρμογές στο Play Store. Τόνιζαν πως η Google τότε είχε καλύτερα εργαλεία για την αυτόματη ανάλυση των εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται τις περισσότερες φορές η συμμετοχή κάποιου ανθρώπου.

    iPad

    Είναι γνωστό πως η Apple δούλευε πάνω σε μια tablet συσκευή πολύ πριν το iPhone παρά το γεγονός πως αυτό παρουσιάστηκε πρώτο. Email του Steve Jobs δείχνει πως η εταιρεία είχε εσωτερικές συζητήσεις για το tablet πίσω το πρώτο μισό του 2008.

    Το πρώτο iPad ανακοινώθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2010.

    Shazam στο App Store

    Το Shazam ήταν ήδη μια δημοφιλής εφαρμογή πριν 10 χρόνια και έτσι οι προγραμματιστές της είχαν αποφασίσει να κυκλοφορήσουν μια άλλη εφαρμογή με την ονομασία Shazam Player που θα ήταν μια εναλλακτική στο music player των iPhone χρηστών.

    Η Apple φαίνεται πως δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη με αυτή τους την απόφαση.

    Ο Eddy Cue σε εσωτερικό email πίσω το 2012 αναφέρει πως η Apple δεν θα έκανε κανένα promoting στην νέα Shazam εφαρμογή στο App Store γιατί άμεσα θα “χτυπούσε” την αντίστοιχη εφαρμογή της Apple.

    Υπάρχουν και άλλα emails του Steve Jobs όπως αυτό που κάνει αναφορά σε ένα “super iPod nano” — μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.