16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple σκέφτεται το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας συνδρομητικής υπηρεσίας podcast

    Η Apple φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο μιας συνδρομητικής υπηρεσίας podcast. Η εταιρεία φαίνεται να είναι ήδη σε συζητήσεις με εταιρείες παραγωγής για αυτό το σενάριο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το The Information. Πάρα αυτά το δημοσίευμα τονίζει πως η Apple συχνά κάνει τέτοιες συζητήσεις και πως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα έχουμε σύντομα μια premium υπηρεσία podcast.

    Με βάση το γεγονός ότι η Apple έπαιξε βασικό ρόλο για την εξάπλωση των podcasts με το iPod και iTunes έχει μια λογική να θέλει να δημιουργήσει και κάτι premium για αυτό. Η εταιρεία δεν έχει προσπαθήσει να βγάλει κάποιο κέρδος από αυτά ακόμη την στιγμή που οι υπηρεσίες της πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κερδοφορία της.

    Η εφαρμογή Podcasts της Apple είναι αυτή την στιγμή η πιο διαδομένη εφαρμογή στο χώρο.

    Την ίδια στιγμή το Spotify εικάζεται πως και αυτό έχει σκεφτεί ένα αντίστοιχο πλάνο μιας και έχει επενδύσει σημαντικά στα podcasts τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα έχει δαπανήσει πάνω από $800 εκατομμύρια έτσι ώστε να φέρει podcast εταιρείες στο μέρος της και έχοντας πλέον σημαντικές αποκλειστικότητες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.