13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple προσλαμβάνει στέλεχος της Nike και έμπιστο της Angela Ahrendts για να ηγηθεί της προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Burberry Group Plc CEO Angela Ahrendts At The London Stock Exchange

    Η Apple ενίσχυσε σημαντικά την ομάδα της που αφορά στα μέσα κοινωνική δικτύωσης την εβδομάδα που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσέλαβε τον Musa Tariq, πρώην επικεφαλής της Nike και της Burberry για τα social media. Στη Nike, ο Tariq έτρεξε διάφορες καμπάνιες ενημέρωσης στα social media καθώς και ηγήθηκε συνεργασιών με αθλητές σε όλες τι κατηγορίες προϊόντων της Nike, και στην Burberry ηγήθηκε της καμπάνιας “στρατηγική και εφευρετικότητα” που αφορούσε τα social media.

    Η Apple μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί διάφορες μορφές μάρκετινγκ, αλλά η παρουσία της στα  social media δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο με μερικές πολύ δημοφιλείς καμπάνιες μάρκετινγκ που είχαν οι ανταγωνιστές της τα τελευταία χρόνια. Η Apple επί του παρόντος έχει Facebook σελίδες για τα iTunes και App Store, Twitter λογαριασμούς για αρκετές υπηρεσίες που σχετίζονται με το iTunes, και κορυφαία στελέχη της όπως ο Tim Cook, Angela Ahrendts, Phil Schiller, και Eddy Cue έχουν ελάχιστη παρουσία στο Twitter.

    Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η παρουσία της Apple στα social media είναι η ελάχιστη δυνατή. Στη Nike, ο Tariq ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας και τις σχέσεις με τους αθλητές μέσω των social media. Στην Burberry, μέσω των social media άφησε το αποτύπωμα της εταιρείας στην Κίνα και ηγήθηκε της προβολής των ετήσιων live show της εταιρείας στο Λονδίνο. Με την προσθήκη του Tariq, φαίνεται πιθανό ότι η παρουσία στα social media της Apple θα αυξηθεί ραγδαία κατά τους επόμενους μήνες. O Tariq επιβεβαίωσε το νέο ρόλο του στην Apple μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, καθώς και τον τίτλο του που είναι Digital Marketing Director, Apple.

    Για να πάρετε μια ιδέα του τι θα μπορούσε να κάνει η Apple στα social media, αξίζει να δείτε μια από τις πιο αξιοσημείωτες εκστρατείες του Tariq. Στη Nike, o Tariq ενορχήστρωσε μια καμπάνια με αθλητές για την έλευση ενός νέου παπουτσιού με βίντεο που περιγράφει το παπούτσι αλλά δεν δείχνει το πραγματικό σχεδιασμό. Η φήμη του Tariq στα social media εκτοξεύτηκε το 2011 όταν πολύ αναλυτές σχολίαζαν ότι είναι ένα τεράστιο απόκτημα για την Nike και μια μεγάλη απώλεια για την Burberry.

    Εκτός από την εμπειρία του στα social media και τις ικανότητές του στο μάρκετινγκ, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για την μεταγραφή του στην  Apple. Κατ ‘ αρχάς,ο  Tariq προέρχεται από την Burberry, στην οποία συνεργάστηκε στενά με την Angela Ahrendts. Επίσης συνεχίζεται η παράδοση μεταπήδησης στελεχών από την Nike στην Apple, μια στρατηγική που έχει επιβάλει ο Tim Cook τα τελευταία χρόνια (βλέπε πρόσφατη απόκτηση μηχανικών του Nike FuelBand).

    Τέλος, το νέο απόκτημα της Apple αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόκλιση στη σκέψη της εταιρείας για τα social media. Κι έπειτα από το προδιαγεγραμμένο διαζύγιο της Apple με την εταιρεία μάρκετινγκ Media Arts Labs, και την ρήση του Phil Schiller, Apple Marketing SVP, ο οποίος απέρριψε τα social media ως κάτι απλό και οτι μπορεί να τα ελέγξει ο ίδιος:

    I think paying money for social media tracking tools is nuts. It is easy to track social media, I do it every day, there are lots of summary feeds, groups, and notification tools built right in to the social networking sites, all free. (i think the guys at samsung sat around a coffee table watching Twitter and Facebook feeds and didn’t need to pay for anything in the example below)”

    Φαίνεται ότι αυτή η φιλοσοφία έχει αλλάξει για τα καλά, και η Apple έχει σημαντικά σχέδια για τις μελλοντικές της προσπάθειες μάρκετινγκ.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles