24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple πούλησε το 2 δις iPhone της με την κληρονομιά στου Steve Jobs να δηλώνει παρών και φέτος

    Η Apple πρόσφατα πούλησε το 2 δις iPhone της σύμφωνα με νέα ανάλυση που τονίζει πως η κληρονομιά του Steve Jobs δηλώνει παρών και στην iPhone 13 σειρά.

    Με έναν τρόπο η Apple έχει απομακρυνθεί κατά πολύ από μια από τις αρχές του Steve που ήθελαν μια απλοποίηση της γραμμής των προϊόντων. Πάρα αυτά το δημοσίευμα αναφέρει πως μια άλλη αρχή του Jobs συνεχίζει να οδηγεί την Apple σε επιτυχίες στον χώρο των smartphones.

    Όταν ο Steve Jobs επέστρεψε στην Apple είναι γνωστό πως έβαλε τέλος στην σύνθετη γραμμή των Macs που υπήρχαν και απαίτησε μια απλοποίηση σε όλες τις σειρές των προϊόντων της εταιρείας.

    Στις μέρες αυτό δεν ισχύει ειδικά στην γραμμή του iPhone αν αναλογιστεί κανείς πως επίσημα αυτή την στιγμή η Apple έχει στην αγορά την οικονομικότερη λύση που είναι το iPhone SE στα 64GB και στην ακριβότερη λύση το iPhone 13 Pro Max με 1TB αποθηκευτικού χώρου. Στο ενδιάμεσο αυτών υπάρχουν 24 διαφορετικά άλλα iPhone μοντέλα με 18 διαφορετικές τιμολογήσεις.

    Αυτό που είναι εντυπωσιακό όμως από το παρακάτω εντυπωσιακό γράφημα είναι πως μετά από 14 χρόνια από την πρώτη πώληση του iPhone στα $400 μπορεί και σήμερα κάποιος να αγοράσει ένα νέο iPhone από την Apple στην ίδια τιμή ενώ μπορεί να πληρώσει ακόμη και 4x φορές περισσότερα για ένα πιο high end μοντέλο.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Apple είναι πως σχεδόν όλα τα μοντέρνα smartphones είναι αρκετά καλά αυτές τις μέρες. Έτσι οι κάτοχοι τους εύκολα τα κρατάνε για μεγάλα διαστήματα χωρίς να αισθάνονται πως χάνουν σε κάτι σε σύγκριση με τα νεότερα μοντέλα.

    Και εδώ έρχεται η αρχή του Steve Jobs που δηλώνει ακόμη παρών και στην iPhone 13 σειρά:

    “Δώσε στους καταναλωτές πράγματα που δεν ξέρουν ότι θέλουν αλλά τώρα πρέπει οπωσδήποτε να τα έχουν”

    Κανείς λοιπόν δε ζήτησε το Night Mode, το Portrait Mode σε βίντεο λήψεις, αυτόματη εστίαση μετά την λήψη βίντεο, macro φωτογραφία κ.α Μόλις όμως έρθει κάποιος σε επαφή μαζί τους τότε ξεκινάει σιγά σιγά να τα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο και στο τέλος καταλήγει να τα αναζητά και να τα θέλει οπωσδήποτε.

    Έτσι και με αυτόν τον τρόπο εδώ και πολλά χρόνια η Apple αναθεωρεί την έννοια των επιδόσεων, ανταγωνίζεται σε μια νέα βάση, και θέτει νέα θέλω στους καταναλωτές. Μέσα από αυτά κάθε χρόνο το iPhone βρίσκει νέους τρόπους για να κρατήσει την ζήτηση του σε υψηλά επίπεδα και να δώσει μια λύση στο δίλλημα της καινοτομίας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.