18.2 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple μηνύει εταιρεία ανακύκλωσης γιατί μεταπούλησε 100,000 συσκευές της αντί να τις ανακυκλώσει!

    Ένας από τους βασικούς πυλώνες της Apple όπως γνωρίζουμε είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι για αυτό η ανακύκλωση και η χρήση υλικών που ανακυκλώνονται εύκολα είναι από τους βασικούς στόχους της εταιρείας.

    Η Apple λοιπόν έχει μια σειρά από εταιρείες τρίτων που αναλαμβάνουν τις ανακυκλώσεις των συσκευών της. Δυστυχώς τουλάχιστον μια εταιρεία δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Όπως αναφέρει σήμερα το The Logic (via AppleInsider), η Apple έκανε μήνυση στην εταιρεία Geep Canada για την μεταπώληση συσκευών και μάλιστα 100,000 που είχαν αποσταλεί για ανακύκλωση.

    Αυτές οι συσκευές ήταν iPhones, iPads και Apple Watches με την Apple να έχει ένα σύμφωνο συνεργασίας με την Καναδική εταιρεία από το 2014.

    Στην μηνυτήρια αναφορά η Apple τονίζει πως η Geep Canada έκλεψε με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά 100,000 συσκευές της με την εταιρεία να αρνείται αυτών των κατηγοριών και να αναφέρει πως υπεύθυνοι ήταν μια σειρά υπαλλήλων της που δρούσαν χωρίς η ίδια να έχει γνώση αυτών των ενεργειών. Βέβαια η Apple επανήλθε αναφέροντας πως 3 τουλάχιστον από αυτούς τους υπαλλήλους ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

    Συνολικά η Apple αναφέρει πως είχε παραδώσει για ανακύκλωση περισσότερα από 500,000 iPhones, 19,277 Apple Watch και 25,673 iPads μεταξύ Ιανουαρίου του 2015 και Δεκεμβρίου 2017. Η έρευνα της Apple απέδειξε πως η Geep Canada είχε αποθηκευμένες και άλλες συσκευές άλλων εταιρειών.

    Η Apple προς έκπληξη της είχε ανακαλύψει πως το 18% των συσκευών αυτών δηλαδή κάτι περισσότερο από 100,000 συνέχιζαν να είναι ενεργές σε δίκτυα παρόχων. Η εταιρεία τονίζεται μάλιστα πως οι κλεμμένες αυτές συσκευές που μεταπωλήθηκαν είναι περισσότερες σίγουρα μιας και πολλές από αυτές είναι μη cellular και έτσι δεν εντοπίστηκαν στην αρχική έρευνα που έκανε.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.