19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple μειώνει την προμήθεια της από το App Store στο 15% με το νέο Small Business πρόγραμμα της | Ποια ήταν η απάντηση της Epic Games

    H Apple ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην προμήθεια της από το App Store. Η εταιρεία λανσάρει πλέον και για πρώτη φορά το Small Business πρόγραμμα που μειώνει την προμήθεια της κατά 15% στους προγραμματιστές εκείνους που είχαν έσοδα μέχρι και $1 εκατομμύριο τον προηγούμενο χρόνο.

    Η εταιρεία πιστεύει ότι η πλειοψηφία των developers μπορεί να υπαχθεί στο νέο πρόγραμμα με μια αναλογία πλέον 85/15 υπέρ τους.

    Αναλυτικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά ήδη η Apple έχει αποκαλύψει ορισμένα στοιχεία. Έτσι λοιπόν, θα εξετάσει τις αιτήσεις των developers μέσα στο Δεκέμβριο και φυσικά όλοι οι νέοι developers θα μπορούν απευθείας να καλυφθούν από τη νέα συμφωνία, ενώ ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που κάποιος developer ξεπεράσει το $1 εκατ. τζίρου μέσα στη χρονιά, τότε αυτόματα θα ισχύει η παλιά συμφωνία διαμοιρασμού σε ποσοστά 70/30. Θα ισχύει, φυσικά, και το αντίστροφο, άρα αν ο τζίρος κάποιου developer πέσει κάτω από το $1 εκατ. τότε η προμήθεια της Apple θα γίνει αυτόματα σε ποσοστά 85/15.

    O Tim Cook ανέφερε χαρακτηριστικά:

    “Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας μας και η καρδία της καινοτομίας στον κόσμο. Λανσάρουμε αυτό το νέο πρόγραμμα έτσι ώστε να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να γράψουν το επόμενο δημιουργικό κομμάτι στην ιστορία τους και στο App Store με τελικό αποδέκτη τους ίδιους τους καταναλωτές.”

    Η Epic βέβαια δεν άργησε να απαντήσει σε αυτή την κίνηση της Apple και μέσω του CEO της Tim Sweeney ανέφερε:

    “Αυτός θα ήταν ένας λόγος για να γιορτάσει κανείς αν δεν είχε να κάνει με μια ακόμη υπολογισμένη κίνηση της Apple στο να χωρίσει τους δημιουργούς εφαρμογών ενώ παράλληλα θα διατηρήσει το μονοπώλιο της στα app stores της και στις πληρωμές αθετώντας για ακόμη μια φορά την υπόσχεση της πως θα αντιμετωπίζει όλους τους προγραμματιστές το ίδιο. Με το να μειώνει την προμήθεια της σε 15% σε βαρόνους όπως η Amazon και σε μικρές indies επιχειρήσεις η Apple ελπίζει να αφαιρέσει από πάνω της αρκετή από την αρνητική κριτική για την ανάρμοστη συμπεριφορά του 30% προμήθεια στις in-app αγορές.”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.