15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple κερδίζει τη μάχη των προσφυγών στον συνεχιζόμενο πόλεμο παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την VirnetX

    Η Apple έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με το VirnetX για πάνω από μια δεκαετία και η εταιρεία κέρδισε σήμερα μια ετυμηγορία έφεσης που θα μπορούσε τελικά να την γλιτώσει από την υποχρέωση να πληρώσει στη VirnetX 502,8 εκατομμύρια δολάρια σε τέλη παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

    Το Εφετείο των ΗΠΑ για το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την Πέμπτη απόφαση του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ που ακυρώνει ένα ζευγάρι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χρησιμοποίησε η VirnetX στη αγωγή της για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της Apple, σύμφωνα με το Reuters.

    Η Apple το 2020 διατάχθηκε να πληρώσει στη VirnetX 503 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας VPN που ανήκουν στη VirnetX με τη λειτουργία VPN κατ’ απαίτηση του iPhone. Τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν ακυρωθεί συμμετείχαν σε αυτή τη δίκη και τώρα η Apple μπορεί να ακυρώσει ολόκληρη την απόφαση.

    Η Apple άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας απονομής 502,8 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την έκδοσή της, με την Apple και τη VirnetX να παρουσιάζουν επιχειρήματα στην προσφυγή τον Σεπτέμβριο. Ο δικηγόρος της VirnetX, Τζεφ Λάμκεν, είχε δηλώσει τότε ότι εάν το δικαστήριο τελικά συμπαρασταθεί με το USPTO και ακυρώσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην υπόθεση εγκυρότητας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η VirnetX θα μπορούσε να «έχει μεγάλο πρόβλημα». Είπε ότι δεν πίστευε ότι η VirnetX θα είχε μια “κρίση” σε αυτήν την κατάσταση, επομένως αυτό είναι δυνητικά μια σημαντική νίκη για την Apple.

    Καθώς τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν πλέον ακυρωθεί, η VirnetX και η Apple θα συναντηθούν ξανά στο δικαστήριο για την αρχική υπόθεση έφεσης που υπέβαλε η Apple για να καθορίσει εάν η Apple θα χρειαστεί να πληρώσει και φαίνεται ότι η ετυμηγορία των 502,8 εκατομμυρίων δολαρίων θα απορριφθεί.

    Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση, η Apple αναγκάστηκε να πληρώσει στην VirnetX 440 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ασφάλειας επικοινωνιών της VirnetX με τις λειτουργίες FaceTime και iMessage.

    Η VirnetX θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως εταιρεία χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ή “τρολ ευρεσιτεχνίας” που δεν προσφέρει πραγματικά προϊόντα ή υπηρεσίες. Δημιουργεί έσοδα από δικαστικές διαμάχες με εταιρίες τεχνολογίας που παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της, αν και εμπορεύεται επίσης το λογισμικό «War Room» για επικυρωμένες συσκέψεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.