25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για ένα virtual reality iPhone headset

    apple-vr-1

    Το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Αμερικής δημοσιοποίησε σήμερα περισσότερες από 40 πατέντες που πρόσφατα κατοχυρώθηκαν από την Apple. Μέσα σε αυτές έχουμε πολλές έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και μια που ξεχώρισε ήταν ένα headset της Apple επαυξημένης πραγματικότητας στα πρότυπα του γνωστού πλέον Oculus.

    Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple συναντούμε ένα headset που έχει μια ειδική υποδοχή για να δεχτεί ένα iPhone ή iPod με παρόμοιο τρόπο που το κάνει το Gear VR της Sasmung. Η συσκευή της Apple χρησιμοποιώντας την οθόνη αλλά και την κάμερα του iPhone μπορεί να προσδώσει γραφικά σε 3 διαστάσεις αλλά και συνεχή βίντεο.

    Το σύστημα έχει κάποια φυσικά κουμπιά αλλά πολλές ενέργειες του μπορούν να ρυθμιστούν και από φωνητικές εντολές μέσω της Siri. Επίσης έχει ενσωματωθεί μια haptic τεχνολογία (δόνηση) κοντά στην περιοχή του αυτιού του χρήστη ώστε να μπορούν προσδοθούν καλύτερα τα εφέ ταινιών κλπ.

    apple-vr-2-1024x617

    Να τονίσουμε πως αυτή δεν είναι η μόνη πατέντα που έχει κατοχυρώσει η Apple τον τελευταίο καιρό για ένα τέτοιο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας και έτσι είμαστε σχεδόν σίγουροι πως η εταιρεία ενδιαφέρετε για αυτή την περιοχή. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως και Samsung, Facebook αλλά και Microsoft έχουν δώσει βάση και αυτές στον χώρο τον VR headsets.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles