18.3 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για Touch ID και Face ID κάτω από την οθόνη

    Πρώιμες φήμες για τα iPhone 14 κάνουν λόγο πως η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει το notch και να φέρει Touch ID και Face ID κάτω από την οθόνη προκειμένου να το επιτύχει αυτό. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple που κατοχυρώθηκε σήμερα στην εταιρεία περιγράφει και τους 2 τρόπους αυτούς βιομετρικής αυθεντικοποίησης ενσωματωμένους κάτω από μια οθόνη.

    Η Apple εξηγεί πως ο σχεδιασμός του iPhone αυτή την στιγμή έχει τον αισθητήρα εικόνας δίπλα στην οθόνη αντί να είναι μέρος της με το notch να δίνει την εντύπωση πως είναι μέρος αυτής.

    Typically, an imaging sensor is positioned below the protective cover, adjacent to the display stack. As such, a conventional electronic device incorporating both a display stack and an imaging sensor typically requires a large-area protective cover that extends beyond the periphery of the display stack in order to reserve space to accommodate the imaging sensor. This conventional construction undesirably increases the apparent size of a bezel region circumscribing the display, while also undesirably increasing the size and volume of the housing of the electronic device. 

    Η βασική εστίαση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα αυτού κάτω από την οθόνη για να διαβάζει ένα δαχτυλικό αποτύπωμα – δηλαδή το Touch ID.

    Η Apple όμως τονίζει στο κείμενο της πως η ίδια μεθοδολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τρόπους βιομετρικής αναγνώρισης όπως το Face ID.

    As noted above, an electronic device can implement through-display imaging for any suitable imaging, sensing, data aggregation, or light capture purpose including, but not limited to […] face recognition.

    Το να ενσωματώσει το Face ID και το Touch ID κάτω από την οθόνη θα ήταν κάτι που έκανε τους πάντες χαρούμενους ενώ παράλληλα θα σήμαινε πως το Face ID θα μπορούσε να ενσωματωθεί και στην οθόνη των Mac – Κάτι τέτοιο υποστηρίζει πρόσφατα και το Bloomberg.

    Σε βάθος χρόνου θα είναι δυνατόν η εμπρόσθια κάμερα να ενσωματωθεί και αυτή στην οθόνη. Πάρα αυτά οι πρώτες απόπειρες έδωσαν σημαντικά αλλοιωμένα αποτελέσματα στην ποιότητα της εικόνας. Βέβαια αυτά τα θέματα δεν αποτελούν σκοπέλους για το Face ID και έτσι μάλλον για αυτό θα γίνει το πρώτο βήμα.

    Μην ξεχνάμε βέβαια πως είμαστε ακόμη στην αρχή των εικασιών για το iPhone 14 και φυσικά πως η Apple κατοχυρώνει πατέντες για πολλές τεχνολογίες και μεθοδολογίες αυτών χωρίς όμως να σημαίνει απαραίτητα πως όλες βρίσκουν τον δρόμο τους στην αγορά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.