23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple κάνει έρευνα ώστε να φέρει τον ‘Cheese Grater’ σχεδιασμό του Mac Pro και σε άλλες συσκευές όπως το iPhone

    H Apple κάνει έρευνα έτσι ώστε να επεκτείνει τον ιδιαίτερο 2019 Mac Pro σχεδιασμό και σε άλλες συσκευές της συμπεριλαμβανομένων και του iPhone αλλά και ένας άλλου Mac Pro. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας.

    Η εταιρεία παρουσίασε τον καινοτόμο σχεδιασμό αυτό στα νέα Mac Pro και Pro Display XDR το 2019. Ο σχεδιασμός οδηγεί σε ένα ελαφρύ σασί που δημιουργεί μια άριστη διαχείριση της θερμότητας ενώ παράλληλα δίνει μεγάλη σταθερότητα στην δομή του σκελετού.

    Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εντόπισε το Patently Apple και κατοχυρώθηκε στην Apple έχει τίτλο “Housing construction” και παρουσιάζει αυτή την σχεδίαση και σε άλλες συσκευές όπως σε ένα iPhone.

    iphone lattice pattern patent frame

    Στο κείμενο της πατέντας αυτής η Apple αναφέρει πως πρόσφατες καινοτομίες στις ηλεκτρονικές συσκευές τους έχουν δώσει υψηλά επίπεδα στις επιδόσεις τους. Το πρόβλημα είναι πως πολλές λύσεις σασί για αυτές δεν διαχειρίζονται σωστά την θερμότητα που παράγεται με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να πέφτουν.

    Η εταιρεία πιστεύει πως αυτή η σχεδίαση φέρνει μια λύση στο πρόβλημα αυτό μιας και δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια στην συσκευή για καλύτερη θερμική διαχείριση ενώ παράλληλα απομακρύνει καλύτερη την θερμότητα από σημαντικά εξαρτήματα της συσκευής.

    Η καλύτερη ψύξη λοιπόν που προσφέρει αυτή η σχεδίαση μπορεί να κάνει τους επεξεργαστές να έχουν καλύτερες θερμοκρασίες και άρα καλύτερες αποδόσεις.

    iphone lattice pattern patent disassembly

    Ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτής της σχεδίασης είναι η βελτιωμένη σταθερότητα και δύναμη του σασί αφού ενισχύεται σημαντικά χωρίς όμως να έχουμε αύξηση στο πάχος ή στο βάρος.

    Σε άλλο σημείο της πατέντας η Apple περιγράφει μια υλοποίηση που αυτή η σχεδίαση εμφανίζεται στο εσωτερικό της συσκευής και όχι εξωτερικά όπως φαίνεται παρακάτω:

    iphone lattice pattern patent structure

    Τέλος πέρα από το iPhone η Apple φαίνεται να κάνει αναφορά και στον σχεδιασμό του 2013 Mac Pro παρουσιάζοντας μια διαφορετική εικόνα αυτού με βάση αυτή την πατέντα:

    iphone lattice pattern patent trashcan

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.