21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple θα μπορούσε να προσθέσει έλεγχο ταυτότητας χρήστη στα AirPods

    Η Apple διερευνά μεθόδους για να φέρει τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη στα AirPods, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας.

    Σε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας με τίτλο “Αναγνώριση χρήστη χρησιμοποιώντας ακουστικά”, που κατατέθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και εντοπίστηκε από την Patently Apple, η Apple εξηγεί πώς μπορεί να πιστοποιήσει τους χρήστες AirPods χρησιμοποιώντας άλλες κοντινές συσκευές, υπερηχητικά σήματα, αναγνώριση φωνής, ακόμη και μέσω του βαδίσματος του χρήστη.

    Η πατέντα αυτή προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ζήτημα του ότι τα AirPods δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν εάν ένας χρήστης είναι ο εξουσιοδοτημένος χρήστης μιας συνδεδεμένης συσκευής. Η Apple προτείνει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, καθώς οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να τοποθετήσει ακουστικά στο αυτί του ενώ είναι συνδεδεμένα σε μια συσκευή που ανήκει σε άλλο άτομο, γεγονός που διακινδυνεύει τη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών από τη συνδεδεμένη συσκευή.

    Το σύστημα είναι σε θέση να παρακάμψει την ανάγκη για Face ID, Touch ID ή οποιοδήποτε άλλο είδος βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας σε ξεχωριστή συσκευή, αντί να χρησιμοποιεί μια “βαθμολογία ομοιότητας” για να επαληθεύσει την ταυτότητα ενός χρήστη. Αυτή η βαθμολογία ομοιότητας μπορεί να βασίζεται σε πολλές μεταβλητές, όπως η εγγύτητα άλλων κοντινών συσκευών που ανήκουν στον κάτοχο της συνδεδεμένης συσκευής.

    Ωστόσο, η Apple λέει ότι τα βιομετρικά στοιχεία θα μπορούσαν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για να αυξήσουν την ακρίβεια της βαθμολογίας ομοιότητας. Για τον έλεγχο ταυτότητας ενός χρήστη με βάση βιομετρικά στοιχεία με τα ίδια τα AirPods, η Apple προτείνει την αναπαραγωγή και λήψη υπερηχητικών ήχων μέσα στα ακουστικά:

    For example, various characteristics of the user’s ear provide an echo of the ultrasonic signal which is unique to the user. Variations in the surface of the user’s ear canal may cause the ultrasonic signal to reflect off the surface and generate an echo having a signature that is associated with the user. For example, a user having a larger ear canal may result in an echo having a longer reverberation time than a user having a smaller ear canal.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.