15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple θα δημιουργήσει προσαρμοσμένες οθόνες δικές της, ξεκινώντας με MicroLED για το Apple Watch Ultra το 2024

    Από το 2024, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιεί προσαρμοσμένες οθόνες που σχεδιάζει εσωτερικά για κινητές συσκευές όπως το iPhone και το Apple Watch, αναφέρει το Bloomberg. Η στροφή στις δικές της οθόνες θα επιτρέψει στην Apple να βασίζεται λιγότερο σε συνεργάτες οθόνης, όπως η Samsung και η LG.

    Η μετάβαση της Apple θα ξεκινήσει με το high-end Apple Watch Ultra στα τέλη του 2024, με τη συσκευή να υιοθετεί τεχνολογία οθόνης microLED. Μετά την εισαγωγή των οθονών microLED στο Apple Watch, η Apple θα τις επεκτείνει στο iPhone και σε άλλες συσκευές. Οι οθόνες πιθανότατα θα κατασκευάζονται από εξωτερικό προμηθευτή, αλλά θα έχουν σχεδιαστεί από την Apple.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple καταβάλλει μια «σαρωτική προσπάθεια» για να δημιουργήσει περισσότερα δικά της εξαρτήματα για iPhone, iPad και Mac, ώστε να μην χρειάζεται να συνεργάζεται με πολλούς τρίτους προμηθευτές εξαρτημάτων. Η Apple δημιουργεί τώρα τα δικά της τσιπ της σειράς A και M για iPhone, iPad και Mac, και επίσης εργάζεται σε τσιπ μόντεμ και άλλα ασύρματα τσιπ που θα της επιτρέψουν να τερματίσει τις σχέσεις της με προμηθευτές όπως η Qualcomm και η Broadcom.

    Η Apple δοκιμάζει ήδη οθόνες microLED για το Apple Watch και η τεχνολογία θα φέρει φωτεινότερα και πιο ζωντανά χρώματα, μαζί με βελτιωμένες γωνίες θέασης. Το Bloomberg λέει ότι οι οθόνες «κάνουν το περιεχόμενο να φαίνεται σαν να είναι ζωγραφισμένο πάνω από το γυαλί».

    Η εταιρεία σχεδίαζε αρχικά να ανταλλάξει οθόνες microLED ήδη από το 2020, αλλά υπήρχαν τεχνικές προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεραστούν. Η Apple σχεδίαζε επίσης να χρησιμοποιήσει microLED για μεγαλύτερες οθόνες, αλλά για λόγους κόστους, αποφάσισε να επικεντρωθεί πρώτα στο Apple Watch. Η Apple έχει ξοδέψει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας οθόνης και η μετάβαση λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο «κρίσιμα έργα» της Apple.

    Το Bloomberg προειδοποιεί ότι η ημερομηνία-στόχος του 2024 θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στο 2025 ή εάν συνεχίσουν να υπάρχουν δυσκολίες στην παραγωγή, θα μπορούσε να προσφερθεί περιορισμένη προμήθεια των νέων συσκευών στην αρχή. Θα υπάρξει ανανέωση του Apple Watch το 2023, αλλά με λίγα νέα χαρακτηριστικά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.