13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple επενδύει $2 δις σε νέα κέντρα δεδομένων σε Ιρλανδία και Δανία

    larger-15-APPLE-Data-Ctr-generic2

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα πως σκοπεύει να δαπανήσει σχεδόν $2 δις – για την ακρίβεια $1.92 δις σε νέα κέντρα δεδομένων σε Ιρλανδία και Δανία. Αυτή η κίνηση είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στην Ευρώπη.

    Τα νέα κέντρα αυτά που το καθένα θα είναι 166.000 τετραγωνικά θα λειτουργούν με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους. Η ημερομήνια διάθεσης τους έχει οριστεί για κάποια στιγμή μέσα στο 2017 ενώ ο σκοπός τους θα είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών σε online υπηρεσίες όπως  τα iTunes Store, App Store, iMessage, Maps και Siri.

    Το κέντρο δεδομένων που θα δημιουργηθεί στην Δανία θα είναι εφαπτόμενο σε έναν από τους μεγαλύτερους υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας. Θα μπορεί να απορροφάει την τεράστια θερμότητα που εκπέμπει αυτό και να την μετατρέπει σε θερμότητα για οικιακή χρήση.

    Έτσι λοιπόν από την δημιουργία αυτών των κτιριακών εγκαταστάσεων η Apple θέλει να βοηθήσει και τις τοπικές κοινωνίες γύρω από αυτές ακόμη και με την δημιουργία μονοπατιών με πράσινο για τους πολίτες αλλά και ειδικούς χώρους για εκπαιδευτικές ανάγκες.

    “Είμαστε ευγνώμονες για την συνεχόμενη επιτυχία μας στην Ευρώπη και είμαστε περήφανοι που η επένδυση μας θα υποστηρίξει μια σειρά τοπικών κοινωνιών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tim Cook.

    “Αυτή η νέα επένδυση είναι η μεγαλύτερη της Apple στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Χαιρόμαστε απίστευτα που επεκτείνουν τις ενέργειες μας δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα δημιουργούμε μερικά από τα πιο πράσινα κτίρια στον κόσμο” τόνισε ο Cook.

    Μερικά ακόμη στοιχεία από το δελτίο τύπου της Apple

    • H Apple υποστηρίζει 672,000 δουλειές στις Ευρώπη με 530,000 να είναι η δημιουργία iOS εφαρμογών.
    • Από το ντεμπούτο του App Store το 2008, οι ευρωπαίοι προγραμματιστές κέρδισαν €6.6 δις
    • Η Apple έχει 18,300 θέσεις εργασίας σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες
    • Η Apple πρόσθεσε 2,000 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη τους τελευταίους 12 μήνες.

    Τα νέα αυτά κέντρα δεδομένων θα έχουν μια ελάχιστη επιβάρυνση στο περιβάλλον τόνισε η Apple κλείνοντας το δελτίου τύπου που εξέδωσε.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles