16.3 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Η Apple επενδύει άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία αφαίρεσης άνθρακα, θέλει να χρησιμοποιήσει τον σαρωτή LiDAR του iPhone για να αναλύσει τα αποτελέσματα

    Την περασμένη εβδομάδα, η Apple παρείχε μια εις βάθος ενημέρωση σχετικά με την πρόοδό της προς την πλήρη ουδέτερη εκπομπή άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2030. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Climate Asset Management για να επεκτείνει το «καινοτόμο Ταμείο Επαναφοράς για την αφαίρεση άνθρακα».

    Σε ένα δελτίο τύπου, η Apple αποκάλυψε ότι αυτή η επέκταση θα διπλασιάσει την «πλήρη δέσμευσή της για την προώθηση υψηλής ποιότητας έργων αφαίρεσης άνθρακα με βάση τη φύση». Το Ταμείο Επαναφοράς εισήχθη για πρώτη φορά το 2021 με «δέσμευση έως και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων με την Conservation International και την Goldman Sachs».

    Στη σημερινή ανακοίνωση, η Apple είπε ότι θα επενδύσει έως και επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο. Θα τα διαχειρίζεται η Climate Asset Management, μια κοινοπραξία της HSBC Asset Management και της Pollination.

    Οι στόχοι της Apple μέσω των αρχικών της επενδύσεων με την Conservation International και την Goldman Sachs περιλαμβάνουν την αποκατάσταση 150.000 στρεμμάτων «πιστοποιημένων δασών» και την προστασία επιπλέον 100.000 στρεμμάτων γηγενών δασών, λιβαδιών και υγροτόπων.

    «Μαζί, αυτά τα έργα προβλέπεται να αφαιρέσουν 1 εκατομμύριο μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ετησίως έως το 2025», εξηγεί η Apple. «Η απομάκρυνση του άνθρακα είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη παγκόσμιων κλιματικών στόχων, όπως έχουν τονίσει κορυφαίοι επιστημονικοί φορείς όπως η IPCC».

    Τέλος, η Apple ανακοίνωσε ότι «αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες τηλεπισκόπησης» για να τη βοηθήσει να παρακολουθεί και να μετράει καλύτερα τα αποτελέσματα των έργων του Ταμείου Επαναφοράς. Επίσης «διερευνά τη χρήση του σαρωτή LiDAR στο iPhone για να βελτιώσει τις δυνατότητες παρακολούθησης στο έδαφος».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.