Sunday, September 29, 2024

Η Apple εξαγοράζει την Startup WaveOne που εργάζεται στη συμπίεση βίντεο μέσω AI

Η Apple εξαγόρασε πρόσφατα το WaveOne, μια startup με έδρα την Καλιφόρνια που ανέπτυξε αλγόριθμους AI για συμπίεση βίντεο, σύμφωνα με το TechCrunch.

Η Apple εξαγοράζει την Startup WaveOne που εργάζεται στη συμπίεση βίντεο μέσω AI

Η Apple δεν επιβεβαίωσε την εξαγορά, αλλά ο πρώην στέλεχος της WaveOne, ο Bob Stankosh, δήλωσε ότι η “πώληση της εταιρείας στην Apple” οριστικοποιήθηκε νωρίτερα φέτος. Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει ότι ο ιστότοπος της WaveOne βγήκε εκτός σύνδεσης γύρω στον Ιανουάριο και ότι αρκετοί από τους υπαλλήλους της εταιρείας εργάζονται τώρα στην Apple σε διάφορες ομάδες μηχανικής εκμάθησης.

Η WaveOne εργαζόταν σε αλγόριθμους συμπίεσης και αποσυμπίεσης βίντεο “με επίγνωση περιεχομένου” για να μειώσει το μέγεθος των αρχείων βίντεο, σύμφωνα με την έκθεση:

Αξιοποιώντας την ανίχνευση σκηνών και αντικειμένων με τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία της εκκίνησης θα μπορούσε ουσιαστικά να «κατανοήσει» ένα καρέ βίντεο — επιτρέποντάς της, για παράδειγμα, να δώσει προτεραιότητα στα πρόσωπα σε βάρος άλλων στοιχείων μέσα σε μια σκηνή για εξοικονόμηση bandwidth – εύρους ζώνης.

Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα έδωσε η Apple για την εξαγορά της WaveOne ή πότε οι τεχνολογίες της ενδέχεται να ενσωματωθούν στις πλατφόρμες λογισμικού της Apple.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.