17.2 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Apple ενδέχεται να υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία OLED που θα επιτρέπει λεπτότερα iPad έως το 2024

    Η Apple θα μπορούσε να υιοθετήσει μια «υβριδική» τεχνολογία OLED στα iPad έως το 2024 που θα μπορούσε να επιτρέψει πιο λεπτές συσκευές μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα (μέσω DigiTimes).

    Συνδυάζοντας άκαμπτα γυάλινα υποστρώματα OLED με εύκαμπτη ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης OLED, η υβριδική τεχνολογία OLED λέγεται ότι κάνει τα πάνελ OLED πιο λεπτά από τα άκαμπτα πάνελ OLED. Η διαδικασία φέρεται επίσης να συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος παραγωγής από τα εύκαμπτα πάνελ OLED, επειδή δεν απαιτεί στρώμα οπίσθιου φωτισμού.

    Η αναφορά στην υβριδική τεχνολογία OLED εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια αναφορά Αυγούστου από το κορεατικό The Elec, το οποίο ανέφερε επίσης ότι η Apple θα μπορούσε να την υιοθετήσει στα iPads έως το 2024. Ωστόσο, αυτή η έκθεση ισχυρίστηκε ότι η Apple προτιμούσε την υβριδική OLED έναντι των ευέλικτων πάνελ OLED που χρησιμοποιεί στα μοντέλα iPhone της επειδή τα εύκαμπτα πάνελ έχουν την τάση να «τσαλακώνονται» εμφανώς, ειδικά σε μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης.

    Η επιστροφή της φήμης εμφανίζεται στο πλαίσιο μιας αναφοράς που υποστηρίζει ότι η Apple έχει φέρει έναν άλλο κατασκευαστικό εταίρο στην αλυσίδα εφοδιασμού της που πιθανότατα θα συμμετάσχει σε επερχόμενες ανανεώσεις στο iPad Pro και MacBook Pro 12,9 ιντσών.

    Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Apple συνέβαλε οικονομικά στις προσπάθειες της SMT της Ταϊβάν να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα, με εξοπλισμό αφιερωμένο στη διαδικασία SMT για οπίσθιο φωτισμό mini-LED, κάτι που είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί από τον τυπικό οπίσθιο φωτισμό LED, καθώς ο πρώτος περιλαμβάνει τη χρήση περισσότερων τσιπ mini-LED.

    Επί του παρόντος, οι μόνες συσκευές της Apple που χρησιμοποιούν mini-LED είναι το MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών και το iPad Pro 12,9 ιντσών. Και οι τρεις συσκευές αναμένεται να ανανεωθούν με τσιπ M2 πριν από το τέλος του έτους.

    Η Apple αναμένεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού mini-LED μέχρι να ωριμάσει η υβριδική τεχνολογία OLED και να είναι έτοιμη για εμπορευματοποίηση, κάτι που είναι απίθανο να συμβεί πριν από το 2024, σύμφωνα με την έκθεση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.