16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple δίνει το πράσινο φως σε προγραμματιστές να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε υπηρεσίες εγγραφής εκτός App Store

    Μετά από αρκετά και πολλά παράπονα από τους προγραμματιστές η Apple έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση σήμερα επιβεβαιώνοντας πως τους επιτρέπει να πλέον να κάνουν ανακατεύθυνση τους χρήστες τους για εγγραφή σε υπηρεσίες σε websites αντί να χρησιμοποιούν το in-app σύστημα αγορών του App Store.

    H ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την έρευνα της Japan Fair Trade Commission (JFTC) στην Ιαπωνία που έλεγχε την Apple για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από το 2019 και έπειτα. Η Apple ανακοίνωσε πως ως μέρος της συμφωνίας την JFTC θα ενημερώσει τους προγραμματιστές της για το παραπάνω.

    Παρά το γεγονός ότι η Apple αναφέρει πως οι αλλαγές αυτές θα αφορούν τις “reader” εφαρμογές η εταιρεία τονίζει πως αυτό συμπεριλαμβάνει εφαρμογές που προσφέρουν συνδρομές όπως ψηφιακή περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία αλλά και ήχο, μουσική και βίντεο.

    Η οδηγίες αυτές για το App Store θα αναβαθμιστούν και θα μπουν σε ισχύ στις αρχές του 2022 με την Apple βέβαια να συνεχίζει να κάνει promoting το δικό της σύστημα πληρωμών ως το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους χρήστες.

    Να τονίσουμε πως αυτές οι αλλαγές, τουλάχιστον για τώρα, δεν αφορούν τις σύνηθες in-app αγορές ή εφαρμογές. Μόνο εκείνες που έχουν ένα συνδρομητικό μοντέλο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.