Sunday, May 19, 2024

Η Apple ανακοινώνει το WatchOS 9 με νέες προσόψεις, βελτιωμένη φυσική κατάσταση και λειτουργίες παρακολούθησης ύπνου, κ.α

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα το watchOS 9 για το Apple Watch, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές προσόψεων ρολογιού με περισσότερες επιλογές προσαρμογής σε βάθος, ενημερώσεις στις ειδοποιήσεις, νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Workout και πολλά άλλα.

Παρόμοια με τη νέα οθόνη κλειδώματος του iOS 16, οι νέες προσόψεις ρολογιών στο watchOS 9 επιτρέπουν στους χρήστες να δώσουν προσωπικό στυλ. Υπάρχουν τέσσερα νέα watch faces: Lunar, Playtime, Metropolitan και Astronomy. Οι κλασικές όψεις ρολογιών έχουν επίσης ενημερωθεί για να παρουσιάζουν βελτιωμένα εφέ βάθους του watchOS 9.

Όσον αφορά συγκεκριμένες εφαρμογές, η εφαρμογή Workout έχει ενημερωθεί με πιο λεπτομερείς μετρήσεις για τη μέτρηση της απόδοσης και μια νέα εμπειρία προπόνησης που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους φυσικής κατάστασης. Μπορείτε να δείτε διαφορετικές προβολές προπόνησης περιστρέφοντας το Digital Crown, αλλάζοντας διαφορετικά στυλ προπόνησης κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Οι ζώνες καρδιακού παλμού βοηθούν στην παρακολούθηση της έντασης μιας προπόνησης και οι προσαρμοσμένες προπονήσεις επιτρέπουν διαστήματα εργασίας και ανάπαυσης σε όλη την προπόνηση. Επιπλέον, νέες ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν ρυθμό, ισχύ, καρδιακό ρυθμό, ρυθμό και άλλα, μπορούν να προστεθούν για να σας καθοδηγήσουν στην προπόνηση.

Οι δρομείς θα μπορούν να παρακολουθούν μετρήσεις όπως το μήκος του βήματος, τον χρόνο επαφής με το έδαφος και την κάθετη ταλάντωση. Αυτά εμφανίζονται στη σύνοψη της εφαρμογής Fitness και στην εφαρμογή Υγεία, επιτρέποντας στους δρομείς να παρακολουθούν τις τάσεις με την πάροδο του χρόνου και να μαθαίνουν από τα μοτίβα τους.

Το Apple Watch θα μπορεί πλέον να παρακολουθεί περισσότερες πληροφορίες ύπνου με τη νέα λειτουργία σταδίων ύπνου. Χρησιμοποιώντας σήματα από το επιταχυνσιόμετρο και τον αισθητήρα καρδιακών παλμών, το watchOS 9 μπορεί να ανιχνεύσει πότε οι χρήστες βρίσκονται σε κατάσταση REM, Core ή Deep sleep. Όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή Sleep μόλις ξυπνήσετε.

Οποιοσδήποτε έχει διαγνωστεί με AFib μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα δυνατότητα AFib History στο watchOS 9 για πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Αυτό περιλαμβάνει μια εκτίμηση του πόσο συχνά ο καρδιακός ρυθμός ενός χρήστη εμφανίζει σημάδια AFib και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια, υπάρχει μια νέα εμπειρία Φαρμάκων στο watchOS 9 και ‌iOS 16‌, που μπορεί να παρακολουθεί τα φάρμακα, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα ενός χρήστη. Μπορούν να δημιουργήσουν μια λίστα φαρμάκων, να ρυθμίσουν προγράμματα και υπενθυμίσεις και να προβάλουν πληροφορίες για τα φάρμακά τους στην εφαρμογή Υγεία.

Άλλες Προσθήκες

  • Οι ειδοποιήσεις έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να είναι λιγότερο παρεμποδιστικές, παρόμοια με το iOS 16.
  • Το Family Setup υποστηρίζει πλέον την εφαρμογή Home, επιτρέποντας στα παιδιά να προσκαλούνται να ελέγχουν τα αξεσουάρ σπιτιού.
  • Οι Γρήγορες Ενέργειες επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ακόμη περισσότερα με μια χειρονομία διπλού τσιμπήματος, όπως ο τερματισμός μιας τηλεφωνικής κλήσης ή η λήψη φωτογραφίας.
  • Το Apple Watch Mirroring βοηθά τους χρήστες με σωματικές και κινητικές αναπηρίες να ελέγχουν το Apple Watch μέσω iPhone.
  • Το πληκτρολόγιο QWERTY προσθέτει υποστήριξη για γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ιαπωνικά, πορτογαλικά (Βραζιλία) και ισπανικά (Μεξικό, Ισπανία, Λατινική Αμερική).
  • Το Redesigned Dock διαθέτει εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ενεργά πριν από άλλες.
  • Η εφαρμογή Υπενθυμίσεις επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν ή να επεξεργάζονται βασικές λεπτομέρειες όπως ημερομηνίες και ώρα.
  • Η εφαρμογή Ημερολόγιο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν νέα συμβάντα απευθείας στο Apple Watch.
  • Το Cardio Recovery παρακολουθεί την καρδιαγγειακή υγεία μετά από βόλτες και τρέξιμο.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.