21.1 C
Athens
Tuesday, April 30, 2024
More

    Η Apple ανακοινώνει σχέδια για επιτάχυνση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών σε νέα προϊόντα

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα μια «μεγάλη επιτάχυνση» των εργασιών της για την επέκταση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευές της.

    Μέχρι το 2025, η Apple στοχεύει πλέον να διασφαλίσει ότι:

    • Όλες οι μπαταρίες που σχεδίασε η Apple θα χρησιμοποιούν 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο κοβάλτιο.
    • Οι μαγνήτες που χρησιμοποιούνται σε συσκευές Apple θα κατασκευαστούν με 100% ανακυκλωμένα στοιχεία.
    • Όλες οι πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων σχεδιασμένες από την Apple θα χρησιμοποιούν 100% ανακυκλωμένο χρυσό και 100% ανακυκλωμένο κασσίτερο.

    Το επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο έρχεται χάρη σε έναν μεγάλο αριθμό αλλαγών που έκανε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, η χρήση ανακυκλωμένων υλικών από την Apple για πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων πρωτοστάτησε από μια αποκλειστικά ανακυκλωμένη αλυσίδα εφοδιασμού για χρυσό στην επιμετάλλωση της κύριας πλακέτας λογικής για το iPhone 13. Έκτοτε, έχει αυξήσει τη χρήση κυκλωμάτων που κατασκευάζονται με ανακυκλωμένα υλικά στο iPad, Apple Watch, AirPods Pro, MacBook Pro, Mac mini και HomePod. Το 2022, το ένα τέταρτο του συνόλου του κοβαλτίου που βρέθηκε στα προϊόντα της Apple προερχόταν από ανακυκλωμένο υλικό, από 13 τοις εκατό το 2021, ανοίγοντας το δρόμο για τη μετάβαση στο 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο κοβάλτιο έως το 2025.

    Το 2022, περίπου το 20 τοις εκατό όλου του υλικού που αποστέλλεται σε συσκευές Apple προέρχεται από ανανεώσιμες ή ανακυκλωμένες πηγές. Η εταιρεία είπε ότι η αλλαγή την φέρνει πιο κοντά στον στόχο να κάνει τελικά όλα τα προϊόντα να χρησιμοποιούν μόνο ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά και προωθεί τον στόχο της να κάνει κάθε προϊόν ουδέτερο ως προς τον άνθρακα έως το 2030.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.