17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε το 13-ιντσών MacBook Pro με γρηγορότερες επιδόσεις και καλύτερη αυτονομία χάρη στον M1 επεξεργαστή

    Η Apple ανακοίνωσε την τρίτη ανανέωση hardware στο One more thing event της σήμερα που ήταν ένα νέο 13 ιντσών MacBook Pro.

    Όπως και στην περίπτωση του νέου MacBook Air το 13 ιντσών MacBook Pro χρησιμοποιεί τον ίδιο σχεδιασμό στο σασί του υπάρχον 13 ιντσών MacBook Pro μοντέλο. Η Apple φέρνει τον M1 επεξεργαστή της και στην Pro σειρά λοιπόν δίνοντας στην συσκευή 2.8x ταχύτερες επιδόσεις από το υπάρχον 13 ιντσών MacBook Pro.

    “Με τον Μ1, το πιο δημοφιλές και συνάμα οικονομικό MacBook Pro δραματικά αλλάζει το τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα τόσο compact notebook” ανέφερε ο John Turnus, vice president of hardware engineering της Apple.

    Με τον Μ1 επεξεργαστή το MacBook Pro γίνεται πιο ισχυρό και έτσι πιο Pro. Με την 8 πυρήνων CPU έχουμε 2.8 γρηγορότερες αποδόσεις ενώ οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το Xcode μπορούν να χτίσουν πλέον τις εφαρμογές τους 3 φορές γρηγορότερα.

    Η αυτονομία της συσκευής φτάνει τις 17 ώρες σε ασύρματη πλοήγηση στο διαδίκτυο και 20 ώρες αναπαραγωγής περιεχόμενο που είναι η μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας που παρουσίασε ποτέ η Apple σε ένα Mac.

    The new MacBook Pro, with the M1 chip

    H Apple τόνισε πως χάρη στον Μ1 επεξεργαστή μπορεί το μηχάνημα να κάνει render ένα σύνθετο 3D τίτλο στο Final Cut Pro 5.9x γρηγορότερα ενώ σημαντική ενίσχυση δέχεται από την Neural μηχανή που επιτρέπει ακόμη και το game design να γίνεται 3.5 φορές γρηγορότερο.

    πίσης, μπορεί να αναπαράγει ένα 8K ProRes video στο DaVinci Resolve χωρίς καμία πτώση στα frames.

    Η Retina οθόνη 13,3 ιντσών του MacBook Pro 13 έρχεται με ανάλυση 2560×1600, με τη φωτεινότητα να φτάνει έως και 500 nits, με Touch Bar στο πληκτρολόγιο. Επίσης, προσφέρει stereo ήχο, κάτι που δυστυχώς λείπει από το MacBook Air, ενώ πάλι σε αντίθεση με το μικρότερο μοντέλο έχει και fans για καλύτερη ψύξη. Το νέο MacBook pro εφοδιάζεται με τρία μικρόφωνα, προσφέροντας Studio-quality και ακόμα καλύτερη ποιότητα βίντεο κλήσεων.

    Το νέο 13 ιντσών MacBook Pro έρχεται με 2 θύρες Thunderbolt 4 με USB 4 υποστήριξη σε αντίθεση με τις 4 θύρες Thunderbolt με υποστήριξη USB 3 που είχαμε στο Intel 13 ιντσών MacBook Pro. Επίσης έχουμε υποστήριξη WiFi 6 και Bluetooth 5.0.

    Παρά τις αναβαθμίσεις του, το νέο MacBook Pro 13 έρχεται στην ίδια τιμή με το προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή από $1.299. Σε αυτή τη τιμή το σύστημα έρχεται με 8GB μνήμης RAM και 256GB SSD, ενώ στη τιμή των $1.499 μπορείτε να αποκτήσετε το μοντέλο με 8GB μνήμης RAM και 512GB SSD.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.