11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε νέες App Store αλλαγές: Νέους κανόνες επικοινωνίες, Small Developer Assistance Fund, κ.α

    Η Apple ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές που έρχονται στο App Store ως απάντηση της στην μηνυτήρια αναφορά από τους προγραμματιστές στην Αμερική. Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι πως πλέον οι προγραμματιστές μπορούν να επικοινωνούν με χρήστες για εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής εκτός της ίδιας της εφαρμογής.

    Η μήνυση είχε κατατεθεί πίσω το 2019. Αυτή δεν έχει να κάνει με την δικαστική διαμάχη της Apple με την Epic αλλά με μια διαμάχη μεταξύ Apple και μικρών προγραμματιστών. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν αφορούν όλους τους προγραμματιστές στην Αμερική αλλά και σε άλλες χώρες.

    Το πιο σημαντικό είναι πως η Apple αναφέρει πως πλέον οι προγραμματιστές “μπορούν να χρησιμοποιούν τρόπους επικοινωνίας όπως email για να κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με τρόπους πληρωμής εκτός της iOS εφαρμογής”. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ένας προγραμματιστής μπορεί να στείλει emails στους χρήστες της εφαρμογής, με την συγκατάθεση τους, για να τους ενημερώσει για ένα συνδρομητικό μοντέλο εκτός App Store.

    H Apple τονίζει πως αυτή η αλλαγή δεν θα εφαρμοστεί στις in-app επικοινωνίες.

    Άλλες αλλαγές:

    • Η Apple και οι προγραμματιστές συμφωνήσαν να διατηρήσουν το App Store Small Business πρόγραμμα με την τωρινή του κατάσταση και για τα επόμενα 3 χρόνια
    • Η αναζήτηση στο App Store είχε πάντα ως σκοπό να κάνει εύκολη την ανακάλυψη εφαρμογών από τους χρήστες. Με βάση τα όσα ζήτησαν οι προγραμματιστές η Apple συμφώνησε πως τα αποτελέσματα αναζήτησης θα συνεχίζουν να έχουν να κάνουν με στοιχεία όπως ο αριθμός των λήψεων, η βαθμολογία, η συσχέτιση των λέξεων της αναζήτησης και η συμπεριφορά του χρήστη. Αυτό θα ισχύσει για τουλάχιστον τα επόμενα 3 χρόνια
    • Η Apple θα διατηρήσει την επιλογή για τους προγραμματιστές να ασκήσουν έφεση σε μια απόφαση άρνησης εμφάνισης εφαρμογής στο App Store όπως γίνεται μέχρι και σήμερα. Η Apple συμφώνησε να προσθέσει περιεχόμενο στο App Review website έτσι ώστε να βοηθήσει τους προγραμματιστές να καταλάβουν καλύτερα πως λειτουργεί η διαδικασία έφεσης σε μια άρνηση της Apple για κάποια εφαρμογή.

    Small Developer Assistance Fund

    Η Apple επίσης ανακοίνωσε το Small Developer Assistance Fund, ένα μέτρο στήριξης με ποσά από $250 έως $30,000 για προγραμματιστές που έχουν έσοδα κάτω από $1 εκατομμύριο το χρόνο στο App Store. Μόνο οι προγραμματιστές στην Αμερική θα μπορούν να αιτηθούν αυτό το βοήθημα.

    The Small Developer Assistance Fund created as part of the settlement will benefit over 99% of U.S. iOS developers, whose proceeds from app and in-app digital product sales through all associated accounts were less than $1 million per calendar year during the period from June 4, 2015 to Apr. 26, 2021. These developers can claim sums from the fund ranging between minimums of $250 to $30,000, based on their historic participation in the App Store ecosystem.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.