19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple έχασε τον διετές στόχο της για τη μετάβαση της σε Apple Silicon, αλλά έχει σημασία;

    Η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη μετάβαση του Mac από επεξεργαστές Intel σε επεξεργαστές Apple Silicon στις 22 Ιουνίου 2020. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είπε ότι θα «αποστείλει τον πρώτο Mac» με Apple Silicon μέχρι το τέλος του 2020 και «θα ολοκληρώσει τη μετάβαση σε περίπου δύο χρόνια.” Αυτός το χρονικό πλαίσιο έχει περάσει και η Apple δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη μετάβαση πλήρως.

    Υπήρχε πάντα μια συζήτηση για το πότε ακριβώς η Apple σχεδίαζε αρχικά να ολοκληρώσει τη μετάβαση του Apple Silicon. Μερικοί άνθρωποι είδαν την αρχική ανακοίνωση στο WWDC 2020 ως την αρχή της μετάβασης. Σε αυτό το σενάριο, η εταιρεία θα ήταν ιδανικά σε θέση να ολοκληρώσει τη μετάβαση έως τον Ιούνιο του 2022.

    Από την άλλη πλευρά, κάποιοι υποστήριξαν ότι η διαδικασία μετάβασης σε Apple Silicon επεξεργαστές ξεκίνησε επίσημα όταν ανακοινώθηκαν οι πρώτοι M1 Mac. Το τσιπ M1 παρουσιάστηκε επίσημα στις 10 Νοεμβρίου 2020. Παράλληλα, η Apple ανακοίνωσε νέες εκδόσεις των MacBook Air, MacBook Pro και Mac mini με το τσιπ M1 μέσα.

    Εάν δείτε την ανακοίνωση του Νοεμβρίου ως την έναρξη της διαδικασίας μετάβασης, η Apple θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει τα πάντα μέχρι τον Νοέμβριο του 2022. Αυτή η προθεσμία, επίσης, έχει παρέλθει. Αυτό σημαίνει ότι η Apple έχει χάσει τον στόχο μετάβασης δύο ετών, ανεξάρτητα από την προθεσμία που εξετάζετε.

    Τι περιμένουμε ακόμα;

    Αλλά με όλα αυτά που λέγονται, η Apple έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με την αλλαγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Mac της σε Apple Silicon τα τελευταία δύο χρόνια. Ορισμένα μηχανήματα, όπως το MacBook Air, όχι μόνο έχουν μεταβεί στο Apple Silicon αλλά έχουν επίσης αναβαθμιστεί σε νεότερα τσιπ Apple Silicon στο ίδιο χρονικό παράθυρο.

    Εν τω μεταξύ, προϊόντα όπως το MacBook Pro έχουν υποστεί πλήρη επανασχεδιασμό χάρη στην εμφάνιση του Apple Silicon. Τα νέα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών που τροφοδοτούνται από τα τσιπ M1 Pro και M1 Max όχι μόνο διαθέτουν σημαντικά βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τους προκατόχους τους με Intel επεξεργαστή, αλλά διαθέτουν επίσης ολοκαίνουργια σχέδια με περισσότερες θύρες, βελτιωμένες οθόνες και πολλά άλλα.

    Η παραλλαγή M2 του MacBook Air διαθέτει έναν πλήρη επανασχεδιασμό που εγκαταλείπει τελείως τον προηγούμενο παράγοντα μορφής σφηνοειδούς σχήματος. Το iMac 24 ιντσών με το M1 στο εσωτερικό είναι επίσης μια ολοκαίνουργια σχεδίαση με εντυπωσιακά λεπτή μορφή.

    Και φυσικά, υπάρχει το Mac Studio. Το Mac Studio είναι ένα ολοκαίνουργιο προϊόν για την Apple, αντιπροσωπεύοντας μια σπάνια νέα είσοδο στη σειρά Mac. Συνυπάρχει παράλληλα με το Mac mini ως μια πιο ισχυρή επιλογή με διευρυμένη συνδεσιμότητα και για πολλούς ανθρώπους, έχει καλύψει το κενό που αφήνει η έλλειψη ενός Mac Pro που τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Apple Silicon.

    Έτσι, αυτό μας αφήνει εδώ που είμαστε σήμερα. Έχετε επιλογές Apple Silicon για κάθε κατηγορία προϊόντων στη σειρά Mac, με εξαίρεση το Mac Pro. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Μαρτίου, ο εκτελεστικός διευθυντής της Apple, John Ternus, έκανε tease ότι το Mac Pro με Apple Silicon ήταν μια ανακοίνωση «για μια άλλη μια μέρα». Αυτή η μέρα, όμως, δεν έχει έρθει ακόμα.

    Όταν αποκαλυφθεί, το Mac Pro με Apple Silicon αναμένεται να προσφέρει απίστευτα εντυπωσιακές επιδόσεις. Φήμες λένε ότι οι επιλογές διαμόρφωσης θα περιλαμβάνουν 24 και 48 πυρήνες CPU και 76 και 152 πυρήνες γραφικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το μηχάνημα με έως και 192 GB ενοποιημένης μνήμης.

    Ενώ το Apple Silicon Mac Pro φημολογούνταν για το 2022 και ίσως μάλιστα αρχικά είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία το 2022, τώρα το περιμένουμε κάποια στιγμή στις αρχές του 2023.

    Υπάρχουν δύο τομείς ενδιαφέροντος στη σειρά Mac αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει iMac μεγάλης οθόνης, 27 ιντσών, που να τροφοδοτείται από Apple Silicon και η Apple επίσης δεν πουλά το παλιό iMac 27 ιντσών που λειτουργεί με Intel. Αντίθετα, η μόνη σας επιλογή iMac είναι ο iMac 24 ιντσών με το τσιπ M1 μέσα.

    Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple συνεχίζει επίσης να πουλά μια έκδοση του Mac mini με την Intel μέσα. Αυτό το μηχάνημα είναι πιθανό να διακοπεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, αλλά είναι πιθανό να εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή για ορισμένους αγοραστές.

    Η Apple έχασε τον διετές στόχο της για την ολοκλήρωση του Apple Silicon, αλλά έχει πραγματικά σημασία; Όχι, δεν έχει. Αυτό που έχουμε δει για τη μετάβαση σε Apple Silicon μέχρι στιγμής δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό και η μετάβαση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως “αποτυχία” λόγω της έλλειψης ενός Apple Silicon Mac Pro.

    Νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Η μετάβαση της Apple Silicon ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2020, μόλις λίγους μήνες μετά την πανδημία του COVID-19. Έκτοτε, η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple έχει βιώσει πολυάριθμες διακοπές που αναμφίβολα επηρέασαν τη μετάβαση του Apple Silicon.

    Όταν η προσφορά και η παραγωγή είναι περιορισμένες, η Apple πρέπει να λάβει αποφάσεις σχετικά με τους Mac που δίνει προτεραιότητα. Το Mac Pro βρίσκεται αναμφίβολα στο κάτω μέρος της δημοσκόπησης. Ενώ είναι ο πιο ισχυρός Mac στη σειρά της Apple, είναι επίσης ο πιο εξειδικευμένος σε σύγκριση με συσκευές όπως το MacBook Air και το MacBook Pro. Εάν αναγκαστεί να επιλέξει, η Apple θα επιλέγει πάντα το MacBook Air και το MacBook Pro έναντι του Mac Pro.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.