16.1 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Η AMD φαίνεται πως ετοιμάζει 2 δικούς της επεξεργαστές για να ανταγωνιστεί τον M1 της Apple

    Χωρίς υπερβολές η Intel και η υπόλοιπη βιομηχανία βρίσκεται ακόμη σε σοκ από την παρουσίαση του M1 επεξεργαστή της Apple. Η AMD φαίνεται λοιπόν πως δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και σύμφωνα με διαρροή η εταιρεία έχει δύο δικά της ανταγωνιστικά chip που βρίσκονται σε πρωτότυπο στάδιο αυτή την στιγμή αλλά κοντά στην ολοκλήρωση τους.

    O hardware leaker Mauri QHD σε tweet του αναφέρει πως μια έκδοση του ARM επεξεργαστή της AMD έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM όπως ο Μ1 επεξεργαστής της Apple και η άλλη έκδοση δεν έχει.

    Τόσο οι Intel όσο και οι AMD επεξεργαστές είναι συμβατοί με την x86 αρχιτεκτονική. Η έλευση του M1 επεξεργαστή της Apple με την ενοποιημένη αρχιτεκτονική, τις χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας και τις φανταστικές επιδόσεις έχουν αφήσει αυτές τις δύο εταιρείες χωρίς κάποια απάντηση ακόμη.

    Φυσικά μια κίνηση από την AMD σε αυτό τον χώρο για να ανταγωνιστεί τον M1 επεξεργαστή της Apple μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε για την αγορά μιας και θα είχαμε την εμφάνιση λεπτών και χωρίς μεγάλο βάρος laptops και mini desktops που θα έδινα μοναδικές αποδόσεις. Η AMD μάλιστα έχει παράδοση στο να παρουσιάζει και πολύ ανταγωνιστικές τιμές κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε οικονομικά laptop που δεν θα στερούνταν επιδόσεων.

    Βέβαια όλα αυτά για να γίνουν θα πρέπει και η Microsoft να κάνει κάτι πιο ουσιώδες για την έλευση των Windows σε ARM επεξεργαστές.

    Αυτή την στιγμή η Apple έκανε ένα μεγάλο αν όχι τεράστιο άλμα και το κενό που έχει αφήσει πίσω της θα προσπαθήσουν πολλές εταιρείες να το καλύψουν ακόμη αν αυτές έρχονται και από τον χώρο του Android με την Qualcomm και επεξεργαστές όπως τον Snapdragon 888 να δηλώνουν παρών σε ένα τέτοιο εγχείρημα…..

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.