Sunday, September 29, 2024

Η AMD ισχυρίζεται ότι το νέο τσιπ φορητού υπολογιστή είναι 30% πιο γρήγορο από το M1 Pro, υπόσχεται έως και 30 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Στην CES αυτή την εβδομάδα, η AMD ανακοίνωσε μια σειρά νέων τσιπ για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, με μια αξιοσημείωτη ανακοίνωση να είναι η νέα σειρά επεξεργαστών AMD Ryzen 7040 της εταιρείας για εξαιρετικά λεπτά notebook που θα ανταγωνιστούν τα τσιπ M1 Pro και M2 της Apple.

Η AMD ισχυρίζεται ότι το νέο τσιπ φορητού υπολογιστή είναι 30% πιο γρήγορο από το M1 Pro, υπόσχεται έως και 30 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Η σειρά τσιπ AMD Ryzen 7040 είναι «υπερλεπτοί» ​​επεξεργαστές που βασίζονται στη διαδικασία των 4 nm και το κορυφαίο τμήμα τσιπ της οικογένειας είναι το Ryzen 9 7940HS. Το Ryzen 9 7940HS έχει οκτώ πυρήνες, 16 threads και ταχύτητες ενίσχυσης 5,2 GHz. Ανακοινώνοντας το νέο τσιπ, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD Lisa Su έκανε τολμηρούς ισχυρισμούς σχετικά με την απόδοσή του, λέγοντας ότι είναι έως και 30% ταχύτερο από το τσιπ M1 Pro της Apple. Σε συγκεκριμένες εργασίες, η AMD ισχυρίζεται ότι το τσιπ είναι 34% ταχύτερο σε φόρτους εργασίας πολλαπλής επεξεργασίας από το ‌M1 Pro‌ και 20% ταχύτερο από το ‌M2 σε εργασίες τεχνητής νοημοσύνης.

Ένας ακρογωνιαίος λίθος του πυριτίου της Apple είναι η ενεργειακή απόδοση και σε αυτόν τον τομέα, η AMD ισχυρίζεται ότι η νέα σειρά AMD Ryzen 7040 θα προσφέρει 30+ ώρες αναπαραγωγής βίντεο σε εξαιρετικά λεπτά notebook. Ενσωματωμένο απευθείας στη σειρά των τσιπ είναι το Ryzen AI, ένας αποκλειστικός κινητήρας AI ενσωματωμένος στον επεξεργαστή. Τα τσιπ της AMD που έχουν διαμορφωθεί με Ryzen AI είναι 20% πιο γρήγορα σε εργασίες τεχνητής νοημοσύνης από το τσιπ M2 της Apple ενώ είναι 50% πιο ενεργειακά αποδοτικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για να παρουσιάσει την απόδοση του νέου τσιπ, η AMD συνέκρινε την απόδοση ενός τσιπ υψηλής τεχνολογίας Intel, του ‌M1 Pro‌, και του νέου επεξεργαστή Ryzen 9 7940HS που αποδίδει ένα αντικείμενο στη δημοφιλή εφαρμογή Blender. Στο βίντεο με χρονική καθυστέρηση που εμφανίζεται στη σκηνή, το ‌M1 Pro υστερεί σε σχέση με το Ryzen 9 7940HS στην απόδοση του αντικειμένου.

Η AMD λέει ότι έκανε τους ισχυρισμούς της για τις επιδόσεις της έναντι ενός MacBook Pro με ‌M1 Pro‌, 32 GB ενοποιημένης μνήμης και 1 TB αποθήκευσης SSD με MacOS Monterey. Το M1 Pro δεν είναι το υψηλότερο και ισχυρότερο τσιπ της Apple για φορητούς υπολογιστές, το οποίο είναι το M1 Max, και η AMD δεν συνέκρινε το τσιπ της με το M1 Max.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ‌M1 Pro‌ είναι άνω του ενός έτους, ενώ η σειρά Ryzen 7040 της AMD θα αρχίσει να διατίθεται σε εμπορικούς φορητούς υπολογιστές τον Μάρτιο του 2023. Τους επόμενους μήνες, φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα ανακοινώσει την επόμενη γενιά τσιπ υψηλής ποιότητας, το ‌M2‌ Pro και ‌M2‌ Max, τα οποία θα βασιστούν στην απόδοση των M1 Pro‌ και M1 Max για ενημερωμένα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.