15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η σύνδεση Lightning του iPhone 14 Pro εξακολουθεί να περιορίζεται στις ταχύτητες USB 2.0 παρά τις μεγάλες φωτογραφίες ProRAW 48 MP

    Τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα πίσω κάμερας που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ProRAW 48 megapixel, οι οποίες διατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες στο αρχείο εικόνας για μεγαλύτερη ευελιξία επεξεργασίας. Οι φωτογραφίες ProRAW 48 megapixel είναι πολύ μεγάλα αρχεία με χωρητικότητα περίπου 75 MB το καθένα, σύμφωνα με την Apple, και μερικές φορές ακόμη μεγαλύτερα.

    Παρά αυτά τα πολύ μεγάλα μεγέθη εικόνας, έχουμε επιβεβαιώσει ότι η υποδοχή Lightning στα μοντέλα iPhone 14 Pro παραμένει περιορισμένη σε ταχύτητες USB 2.0 έως και 480 Mbps όπως τα προηγούμενα μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι η μεταφορά φωτογραφιών ProRAW πλήρους ανάλυσης 48 megapixel σε Mac ή άλλη συσκευή με καλώδιο Lightning θα πάρει πολύ χρόνο.

    Η Apple συνιστά τη χρήση του iCloud Photos για πρόσβαση σε αρχεία ProRAW σε πλήρη ανάλυση σε Mac ή άλλες συσκευές Apple ή για ασύρματη μεταφορά των φωτογραφιών από ένα iPhone χρησιμοποιώντας το AirDrop, αλλά η υποδοχή Lightning παραμένει σίγουρα ένα εμπόδιο.

    Το 2015, η αυθεντική υποδοχή Lightning του iPad Pro υποστήριζε USB 3.0, η οποία ήταν ικανή για ταχύτητες έως και 5 Gbps με βάση τις προδιαγραφές εκείνης της εποχής, αλλά η Apple προφανώς επέλεξε να μην κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση για το iPhone. Ευτυχώς, οι φήμες δείχνουν ότι όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα είναι εξοπλισμένα με θύρα USB-C αντί για Lightning, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτητες έως και 10 Gbps ή ακόμα και έως 40 Gbps με υποστήριξη Thunderbolt 3.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.