24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Η σύγκριση M1 Ultra GPU της Apple με τη Nvidia ήταν παραπλανητική – Macworld

    Όταν η Apple συνέκρινε την απόδοση M1 Ultra GPU με αυτό που ήταν τότε η πιο ισχυρή κάρτα γραφικών της Nvidia, το διάγραμμα και όσα αναφέρθηκαν από την εταιρείας ήταν τεχνικά αληθή, αλλά μάλλον παραπλανητικά, λέει το Macworld.

    Η Apple έδωσε την εντύπωση ότι το M1 Ultra ξεπέρασε την Nvidia RTX 3090, αλλά αυτό δεν συνέβαινε – και θα είναι ακόμη λιγότερο ορθό τώρα που η Nvidia έχει ξεκινήσει την 3090Ti …

    Η Apple αυτό το μήνα παρουσίασε το πιο ισχυρό τσιπ σιλικόνης της Apple μέχρι σήμερα, το M1 Ultra. Αυτό είναι διαθέσιμο στο νέο Mac Studio και συνδυάζει δύο chip M1 Max σε ένα.

    Οι προδιαγραφές του M1 Ultra είναι πράγματι εντυπωσιακές και η Apple το απεικόνισε αυτό με ένα διάγραμμα (παραπάνω) συγκρίνοντας την απόδοση GPU του M1 Ultra με την Nvidia RTX 3090 – την πιο ισχυρή GPU pc εκείνη την εποχή. Η Apple υποστήριξε το γράφημα με μια πολύ προσεκτικά διατυπωμένη πρόταση:

    For the most graphics-intensive needs, like 3D rendering and complex image processing, M1 Ultra has a 64-core GPU — 8x the size of M1 — delivering faster performance than even the highest-end PC GPU available while using 200 fewer watts of power.

    Τόσο το γράφημα όσο και το απόσπασμα φαίνεται να δείχνουν δύο πράγματα. Πρώτον, το M1 Ultra είναι μαζικά πιο αποδοτικό από την κάρτα της Nvidia. Αυτό το κομμάτι είναι απολύτως σωστό. Δεύτερον, ότι το M1 Ultra είναι πιο ισχυρό από την Nvidia RTX 3090. Αυτό το μέρος δεν συμβαίνει, λέει ο Macworld – και η τελευταία έκδοση της Nvidia θα αφήσει το M1 Ultra ακόμη πιο πίσω.

    Η Apple πέτυχε αυτή την παραπλανητική σύγκριση κόβοντας το γράφημα πριν η GPU της Nvidia πλησιάσει τη μέγιστη απόδοσή της.

    Το M1 Ultra έχει μέγιστη κατανάλωση ενέργειας 215W έναντι των 350 Watt της RTX 3090. Στο διάγραμμα, η Apple κόβει την RTX 3090 σε περίπου 320 Watt, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητές της.

    Στην πραγματικότητά το πλήρες γράφημα θα έπρεπε να είναι:

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.