16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Ρωσία μπορεί να ασκήσει πίεση στην Apple για μείωση στο 20% της προμήθειας της στο App Store

    Τον περασμένο μήνα μάθαμε πως η Ρωσία βρήκε ένοχη την Apple στον τομέα του αθέμιτου ανταγωνισμού με βάση το πως χειρίζεται τον γονικό έλεγχο εφαρμογών τρίτων. Σε μια διαφορετική αλλά και παράλληλη εξέλιξη ένα νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στην χώρα έτσι η προμήθεια της Apple στο App Store να πέσει στο 20% ενώ παράλληλα γίνεται και λόγος για ελευθερία στην δημιουργία app stores τρίτων.

    Όπως αναφέρει το Reuters, το Ρωσικό κοινοβούλιο σύντομα θα ψηφίσει για το αν θα προχωρήσει με μείωση της προμήθειας αυτής στην Apple και στην Google από τις εφαρμογές που πωλούνται στα app stores τους.

    Πέρα από αυτό αν περάσει αυτή η νέα νομοθεσία θα απαιτεί από εταιρείες όπως η Apple να πληρώνουν το 1/3 από αυτή την προμήθεια που λαμβάνουν σε ειδικό ταμείο κατάρτισης για ειδικούς πληροφορικής σε τριμηνιαία βάση.

    Αυτό όμως που προσφέρει το Android σε αντίθεση με το iOS είναι η επιλογή των χρηστών να κατεβάσουν ή να αγοράσουν εφαρμογές εκτός του Play Store. Σε αυτό, ο Tumusov, που έχει καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφισμα στην Ρωσία, αναφέρει πως θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποφευχθεί με το να επιτρέψει η Apple την εγκατάσταση και άλλων app stores, μία πρόταση που και αυτή συμπεριλαμβάνεται στο παραπάνω νομοσχέδιο. Μένει να δούμε αν η βουλή της Ρωσίας ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.