20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η πρόσκληση για το «Far Out» #AppleEvent δείχνει κάποιες από τις λειτουργίες του iPhone 14; Υπάρχουν μερικές εικασίες

    Η Apple ανακοίνωσε επίσημα την πολυαναμενόμενη εκδήλωσή της για το iPhone 14 με μια πρόσκληση με θέμα το διάστημα που κάνει tease ότι κάτι είναι «μακριά έξω». Ως συνήθως, οι εικασίες είναι πολλές σχετικά με το τι μπορεί να υπαινίσσεται με τον σχεδιασμό της πρόσκλησης, με αυτές να κυμαίνονται από νέες δυνατότητες κάμερας έως μια οθόνη που είναι πάντα ανοιχτή και πολλά άλλα. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες εικασίες που έχουμε δει μέχρι τώρα.

    Δορυφορική συνδεσιμότητα;

    Δεδομένου του διαστημικού θέματος του σχεδιασμού της πρόσκλησης, μία από τις πιο προφανείς δυνατότητες είναι ότι αυτό υπονοεί νέες δυνατότητες δορυφορικής συνδεσιμότητας. Αυτή η δυνατότητα αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι έρχεται με το iPhone 13 πέρυσι, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη.

    Τον Μάρτιο, σας είχαμε γράψει ότι η Apple εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτές τις δορυφορικές λειτουργίες και ότι θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ως μέρος του iPhone 14 φέτος. Το iOS 16 προσθέτει επίσης ένα νέο εικονίδιο “SOS” στη γραμμή κατάστασης του iPhone που εμφανίζεται όταν το iPhone σας χάσει τη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας.

    Η δορυφορική λειτουργία αναμένεται να επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε έναν δορυφόρο όταν χάνουν την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας για να επικοινωνούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το Bloomberg ανέφερε ότι υπάρχουν δύο δορυφορικά χαρακτηριστικά: ένα για ανταλλαγή μηνυμάτων στην εφαρμογή Messages και έναν πιο άμεσο μηχανισμό αναφοράς για μεγάλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αεροπορικά δυστυχήματα και βύθιση πλοίων.

    Νέα χαρακτηριστικά κάμερας

    Μια μακροχρόνια φήμη είναι ότι η Apple εργάζεται σε νέες λειτουργίες αστροφωτογραφίας για το iPhone. Αυτό θα βελτίωνε την απόδοση της κάμερας του iPhone σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Εάν η λειτουργία υλοποιηθεί, το iPhone σας θα μπορεί να ανιχνεύει το φεγγάρι ή τα αστέρια και στη συνέχεια να χρησιμοποιεί μεγαλύτερους χρόνους έκθεσης και περισσότερη εσωτερική επεξεργασία για να τελειοποιήσει την εικόνα. Αυτή είναι μια δυνατότητα που προσφέρεται ήδη από ορισμένες ανταγωνιστικές συσκευές Android, επομένως είναι λογικό η Apple να εργάζεται σε μια ανταγωνιστική δυνατότητα.

    Η Apple εργάζεται επίσης για αναβαθμίσεις στο υλικό της κάμερας του iPhone φέτος, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου αισθητήρα 48MP. Αλλά με αυτό που λέγεται, το iPhone 15 το επόμενο έτος αναμένεται να χρησιμοποιήσει έναν νέο φακό περισκοπίου που θα προσφέρει μεγαλύτερη ώθηση για τις δυνατότητες οπτικού ζουμ.

    Always-on display

    Τέλος, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max αναμένεται να διαθέτουν για πρώτη φορά μια νέα πάντα ανοιχτή οθόνη. Η σύνδεση εδώ με το σχεδιασμό της πρόσκλησης με θέμα το διάστημα είναι πιο αδύναμη από κάτι σαν την δορυφορική συνδεσιμότητα που αναφέραμε αρχικά. Το πολύ σκοτεινό και διαστημικό design της, ωστόσο, θα μπορούσε να σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την οθόνη OLED που είναι πάντα ενεργοποιημένη.

    Συμπερασματικά

    Ενώ η σχεδίαση της πρόσκληση της Apple δεν είναι ποτέ ξεκάθαρη για το αν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε στην εκδήλωση, συχνά αναφέρεται διακριτικά σε κάτι που θα ανακοινωθεί. Μερικές φορές είναι απλώς μια υπόδειξη για νέες ταπετσαρίες, ενώ άλλες φορές είναι μια υπόδειξη για νέα προϊόντα και δυνατότητες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.