21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η παρακολούθηση γλυκόζης αίματος στο Apple Watch είναι πιθανότατα ακόμα «τρία έως επτά χρόνια» μακριά

    Η τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος που έχει σχεδιαστεί για το Apple Watch είναι απίθανο να κυκλοφορήσει σύντομα, αναφέρει ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman.

    Τον Φεβρουάριο, ο Gurman ανέφερε ότι η Apple έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με τη μη επεμβατική τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος, επιτρέποντας στους διαβητικούς και σε άλλους να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους χωρίς να χρειάζεται να τρυπήσουν το δέρμα για αιματολογικές εξετάσεις.

    Το σύστημα της Apple προφανώς χρησιμοποιεί ένα τσιπ φωτονικής για να εκπέμπει φως από ένα λέιζερ κάτω από το δέρμα για να προσδιορίσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο σώμα. Στο ενημερωτικό δελτίο «Power On» του Bloomberg, ο Gurman είπε ότι η Apple «ακόμα χρειάζεται να τελειοποιήσει τους αλγόριθμους και τους ενσωματωμένους αισθητήρες» για να φέρει την τεχνολογία στην αγορά. Το σημαντικότερο είναι ότι η εταιρεία πρέπει επίσης να το «μικρύνει στο μέγεθος μιας μονάδας που μπορεί να χωρέσει στη μικρή και λεπτή συσκευασία που είναι ένα Apple Watch». Ο Gurman πιστεύει ότι αυτή η διαδικασία «θα διαρκέσει άλλα τρία έως επτά χρόνια τουλάχιστον».

    Η Apple άρχισε να εργάζεται σε εναλλακτικές μεθόδους παρακολούθησης της γλυκόζης μετά την εξαγορά της RareLight το 2010. Στη συνέχεια, η εταιρεία χρησιμοποίησε μια startup που ονομάζεται Avolante Health LLC για να αναπτύξει την τεχνολογία σε μια μυστική εγκατάσταση πριν τη μεταφέρει στην Exploratory Design Group (XDG).

    Η Apple διεξάγει δοκιμές σε ανθρώπους τα τελευταία 10 χρόνια και επιδιώκει να είναι σε θέση να προειδοποιεί τους χρήστες του Apple Watch εάν είναι προδιαβητικοί για να ενθαρρύνει αλλαγές στον τρόπο ζωής πριν εμφανιστεί ο διαβήτης. Πιστεύεται ότι διεξάγει πρώιμες συζητήσεις σχετικά με τη λήψη ρυθμιστικής έγκρισης για την τεχνολογία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.