20.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η παραγωγή iPhone στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Foxconn θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30% τον επόμενο μήνα λόγω των περιορισμών στην Κίνα

    Η παραγωγή iPhone σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου θα μπορούσε να μειωθεί έως και 30% τον επόμενο μήνα λόγω των αυστηρότερων περιορισμών για τον COVID-19 στην Κίνα, σύμφωνα με νέα έκθεση σήμερα.

    Οι εργαζόμενοι στο iPhone φέρεται να έχουν αποχωρήσει σε σημαντικό αριθμό μετά το ξέσπασμα του COVID-19 στο μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στον κόσμο στο Zhengzhou της Κίνας.

    Το κύριο εργοστάσιο της Foxconn στο Zhengzhou, συνεργάτη της Apple, το οποίο απασχολεί περίπου 200.000 άτομα, επλήγη από τους αυστηρούς περιορισμούς μετά από ένα ξέσπασμα στο εργοστάσιο, το οποίο οδήγησε την πόλη των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων να αποκλειστεί ως αποτέλεσμα.

    Δεν είναι σαφές πόσα κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί, αλλά το ξέσπασμα ανάγκασε το προσωπικό να κλειδώσει εργάτες στο χώρο εργασίας, κάτι που φέρεται να έχει προκαλέσει αναταραχή και μάλιστα οδήγησε ορισμένους υπαλλήλους να δραπετεύσουν πηδώντας έναν φράχτη έξω από το εργοστάσιο.

    Η Foxconn εργάζεται για να ενισχύσει την παραγωγή iPhone σε άλλο εργοστάσιο στην πόλη Shenzhen για να καλύψει το έλλειμμα, δήλωσε στο Reuters άτομο με άμεση γνώση του θέματος. Ένα δεύτερο άτομο που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι πολλοί εργαζόμενοι παρέμειναν στο εργοστάσιο του Zhengzhou και ότι η παραγωγή συνεχιζόταν.

    Οι τοποθεσίες στην Κίνα συνεχίζουν να παλεύουν με την άκαμπτη πολιτική του προέδρου Xi Jinping για το μηδενικό COVID-19, η οποία επιβάλλει αυστηρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων οτιδήποτε, από τακτικές δοκιμές και ταξιδιωτικούς περιορισμούς έως lockdown πλήρους κλίμακας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.