24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Η ομάδα σχεδιασμού των AirPods Max μιλάει για την δημιουργία τους και για την Smart Case που έχει δεχτεί αρνητικές κριτικές

    Μαζί με την κυκλοφορία αυτή την εβδομάδα των AirPods Max, τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Apple παραχώρησαν συνέντευξη στο Ιαπωνικό website Casa BRUTUS. Σε αυτή την συνέντευξη οι Evans Hankey, Apple’s VP of industrial design, Eugene Whang, industrial designer, και Bob Borchers, VP of product marketing, μίλησαν για τα AirPods Max αλλά και για την θήκη τους που έχει δημιουργήσει τόσα σχόλια μέχρι στιγμής με τα περισσότερα να είναι αρνητικά.

    Ένας πρώην σχεδιαστής της Apple ήδη είχε αφήσει να εννοηθεί πως η Apple χρειάστηκε τουλάχιστον 4 χρόνια για την δημιουργία των AirPods Max. Σε αυτή την συνέντευξη ο Hanky εξήγησε πως η Apple είχε μια ευκαιρία να μπει σε αυτή την κατηγορία προϊόντων και ήθελε να το κάνει με τον πιο καλύτερο τρόπο.

    Ο ίδιος ανέφερε πως η Apple δοκίμασε εκατοντάδες παραλλαγές σχεδίων για αυτά τα ακουστικά πριν τελικά καταλήξει στην τελική σχεδίαση των AirPods Max. O Wang πρόσθεσε πως η Apple επέλεξε αυτά τα υλικά για τα AirPods Max γιατί ήδη είχε δουλέψει και στο παρελθόν με αυτά όπως για παράδειγμα το αλουμίνιο.

    Μια από τις πιο περίεργες αποφάσεις της Apple ήταν η σχεδίαση της Smart Case των AirPods Max. Μια θήκη την οποία οι πρώτοι reviewers την σχολίασαν αρνητικά το λιγότερο…..

    Ο Wang εξήγησε πως η Apple επέλεξε αυτό τον σχεδιασμό γιατί είναι πιο εργονομικός από τις hard θήκες που χρησιμοποιούν άλλα over-ear ακουστικά. O σχεδιαστής ανέφερε πως παρά το γεγονός πως η Smart Case αφήνει το headband εκτεθειμένο οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία του είναι άκρως ανθεκτικά.

    “Σήμερα τα περισσότερα ακουστικά αυτού του τύπου έρχονται με μια μεγάλη και μη εργονομική θήκη. Ταξιδεύουμε συχνά και έτσι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να μπορέσεις να χωρέσεις μια τέτοια θήκη στην τσάντα σου. Η θήκη που δημιουργήσαμε είναι ιδανική για να μπει σε μια τσάντα. Θέλαμε μια καλή θήκη. Έτσι η θήκη μας έχει μια δομή στην οποία ένα ενιαίο φύλο είναι κομμένο και δεμένο σε διαφορετικά σημεία έτσι ώστε γίνεται τρισδιάστατο. Το headband παραμένει εκτεθειμένο όταν τα ακουστικά μπουν στην θήκη αυτή αλλά δεν ανησυχούμε γιατί είναι κατασκευασμένο από πολύ ανθεκτικά υλικά. Επίσης επειδή το headband είναι με αυτό τον τρόπο εκτεθειμένο αυτό σημαίνει πως έχουμε μια έξτρα λειτουργία του κάποιος εύκολα να πιάσει την θήκη από εκεί και να την βγάλει από την τσάντα του.”

    Τέλος στην συνέντευξη τα στελέχη της Apple αφήνουν να εννοηθεί πως η Apple δοκίμασε να παρουσίασε κουμπιά αφής στα AirPods Max αλλά τελικά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον σχεδιασμό με την Ψηφιακή κορόνα (κάτι που όλοι οι reviewers παραδέχτηκαν πως ήταν μια άριστη επιλογή).

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.