22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η νέα iPadOS 16.1 Beta επεκτείνει το Stage Manager σε παλαιότερα μοντέλα iPad Pro, καθυστερεί την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης

    Η πιο πρόσφατη έκδοση beta του iPadOS 16.1 επεκτείνει την αμφιλεγόμενη δυνατότητα Stage Manager σε παλαιότερα iPad, επιτρέποντάς να λειτουργεί με μοντέλα iPad Pro που διαθέτουν τσιπ A12X ή A12Z, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η Apple στο Engadget.

    Η beta καταργεί επίσης την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης από το Stage Manager για την τρέχουσα ώρα, με τη δυνατότητα να επιστρέφει λογικά σε μεταγενέστερη ενημέρωση του iPadOS 16.

    Η ίδια η Apple δήλωσε:

    Παρουσιάσαμε το Stage Manager ως έναν εντελώς νέο τρόπο πολλαπλών εργασιών με επικαλυπτόμενα παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους τόσο στην οθόνη του iPad όσο και σε μια ξεχωριστή εξωτερική οθόνη, με δυνατότητα εκτέλεσης έως και οκτώ ζωντανών εφαρμογών στην οθόνη ταυτόχρονα. Η παροχή αυτής της υποστήριξης πολλαπλών οθονών είναι δυνατή μόνο με την πλήρη ισχύ των iPad που βασίζονται σε M1. Οι πελάτες με iPad Pro 3ης και 4ης γενιάς έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον να έχουν την εμπειρία του Stage Manager στα iPad τους. Ως απάντηση, οι ομάδες μας εργάστηκαν σκληρά για να βρουν έναν τρόπο να προσφέρουν μια έκδοση με μία οθόνη για αυτά τα συστήματα, με υποστήριξη έως και τεσσάρων ζωντανών εφαρμογών στην οθόνη του iPad ταυτόχρονα.

    Η υποστήριξη εξωτερικής οθόνης για το Stage Manager σε iPad M1 θα είναι διαθέσιμη σε μια ενημέρωση λογισμικού αργότερα αυτό το έτος.

    Κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών beta του iPadOS 16, το Stage Manager περιορίστηκε στα μοντέλα M1 ‌iPad Pro που κυκλοφόρησαν το 2021 και στο iPad Air M1. Κάθε άλλο iPad δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων iPad Pro του 2018 και του 2020 που χρησιμοποιούν τα τσιπ A12X και A12Z. Η Apple υποστήριξε ότι δεν ήταν σε θέση να προσφέρει αποδεκτές επιδόσεις σε iPad εκτός M1, επειδή η δυνατότητα απαιτεί “μεγάλη εσωτερική μνήμη, απίστευτα γρήγορη αποθήκευση και ευέλικτη εξωτερική οθόνη I/O” που παρέχεται από τα μοντέλα ‌M1‌ ‌iPad‌.

    Η Apple έκτοτε δέχθηκε μια συνεχή κριτική για τον περιορισμό μιας τόσο σημαντικής δυνατότητας στο νεότερο υλικό της, οδηγώντας την εταιρεία να βρει έναν τρόπο να επεκτείνει τη λειτουργικότητα σε επιπλέον iPad. Η κατάργηση της δυνατότητας εξωτερικής οθόνης στο Stage Manager μπορεί να είναι αυτό που επιτρέπει στην Apple να προσφέρει μια κατάλληλη εμπειρία σε υλικό που δεν είναι M1, αλλά όταν επανεισαχθεί η υποστήριξη εξωτερικής οθόνης, θα περιοριστεί σίγουρα αυτό στα μοντέλα ‌M1‌ iPad‌ και δεν θα είναι διαθέσιμη ατα iPad Pro 2018 και 2020.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.