21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η μη επεμβατική τεχνολογία γλυκόζης αίματος της Apple για το μελλοντικό Apple Watch φτάνει στο στάδιο «απόδειξης της ιδέας»

    Η Apple έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μη επεμβατική τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τον Mark Gurman του Bloomberg. Σχεδιασμένη ως μελλοντική λειτουργία Apple Watch, η Apple θέλει να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία για να επιτρέπει στους διαβητικούς και σε άλλους να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους χωρίς να χρειάζεται να τρυπήσουν το δέρμα για αιματολογικές εξετάσεις.

    Για να ελέγξει τα επίπεδα γλυκόζης χωρίς αίμα, η Apple αναπτύσσει ένα τσιπ φωτονικής πυριτίου που χρησιμοποιεί φασματοσκοπία οπτικής απορρόφησης για να εκπέμπει φως από ένα λέιζερ κάτω από το δέρμα για να προσδιορίσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο σώμα. Η τεχνολογία βρίσκεται σε στάδιο «απόδειξης ιδέας» που είναι βιώσιμη, αλλά πρέπει να συμπυκνωθεί σε μέγεθος που να μπορεί να χωρέσει σε ένα φορητό chip.

    Προς το παρόν, η πρωτότυπη συσκευή έχει παρόμοιο μέγεθος με ένα iPhone και μπορεί να προσαρτηθεί στο χέρι ενός ατόμου. Αυτό είναι μικρότερο από μια προηγούμενη έκδοση που ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να απαιτούσε επιτραπέζιο πάγκο.

    Η TSMC ανέπτυξε το κύριο τσιπ για να τροφοδοτήσει το πρωτότυπο, αλλά η Apple είχε συνεργαστεί προηγουμένως με την Rockley Photonics για τη δημιουργία αισθητήρων και τσιπ για την παρακολούθηση της γλυκόζης. Η Rockley Photonics το 2021 παρουσίασε ένα ψηφιακό σύστημα αισθητήρων που είπε ότι θα μπορούσε να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματος, την αρτηριακή πίεση, τις τάσεις της γλυκόζης, την ενυδάτωση, το αλκοόλ, το γαλακτικό και πολλά άλλα. Η Rockley Photonics κατέστησε σαφές ότι η Apple ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της στις ρυθμιστικές υποθέσεις, αλλά η Apple τελικά τερμάτισε τη σχέση.

    Η Apple έχει εκατοντάδες μηχανικούς στο Exploratory Design Group (XDG) που εργάζονται για το έργο, αλλά η τεχνολογία απέχει ακόμη χρόνια. Σύμφωνα με το Bloomberg, το XDG είναι παρόμοιο με το έργο έρευνας και ανάπτυξης X της Google και είναι το πιο μυστικό εγχείρημα της Apple. Η Apple έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μη επεμβατικής παρακολούθησης της γλυκόζης.

    Η Apple ξεκίνησε αρχικά να εργάζεται για την εναλλακτική παρακολούθηση της γλυκόζης αφού αγόρασε το RareLight το 2010 υπό τις οδηγίες του Steve Jobs. Για πολλά χρόνια, η Apple χρησιμοποίησε μια startup που ονομάζεται Avolante Health LLC για να εργάζεται αθόρυβα στο έργο σε μια μυστική εγκατάσταση προτού μεταφερθεί στο XDG.

    Η τεχνολογία ανίχνευσης γλυκόζης κάτω από το δέρμα υποβάλλεται σε δοκιμές σε ανθρώπους τα τελευταία 10 χρόνια, με την Apple να χρησιμοποιεί μια δοκιμαστική ομάδα ατόμων που έχουν προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2, καθώς και άτομα που δεν έχουν διαγνωστεί ως διαβητικοί.

    Η Apple θέλει να μπορεί να προειδοποιεί τους ανθρώπους εάν είναι προδιαβητικούς, επιτρέποντας αλλαγές στον τρόπο ζωής προτού αναπτυχθεί πλήρως ο διαβήτης. Η ρυθμιστική ομάδα της Apple διεξάγει πρώιμες συζητήσεις σχετικά με την έγκριση της κυβέρνησης για την τεχνολογία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.